Hoe creëer je schaduw in je tuin?

Hoe creëer je schaduw in je tuin?

mei 20, 2020 0 Door Bart Jans

Het is lekker weer en je wilt graag zoveel mogelijk genieten van je tuin, want Nederlands weer kan vaak snel weer omslaan en wat je dan aan een mooie dag hebt, wil je wel zo goed mogelijk kunnen gebruiken. Toch wil je af en toe wel in de schaduw kunnen zitten om niet te verbranden of omdat de zon te scherp is en je vriend of vriendin niet goed in de ogen kan aankijken. Wat dacht je van het moment dat de zon laag gaat staan aan het eind van de middag? Dan kan de zon ook heel vervelend zijn en is het toch wel fijn om iets te hebben om de zon een beetje te kunnen sturen. Wat kan je er dan aan doen?

Onder de parasol

Je kent ze wel van het zwembad en het strand. Lekker onder de parasol liggen met een drankje in je hand en je boek/mobiel in je andere hand. Wat je kan doen, is die mooie sfeer én leven mee te nemen naar je tuin en een parasol in te slaan. Die kan je dan naast je tafel zetten en zo een mooie schaduwplek voor jezelf creëren. Heerlijk toch als je zo kan genieten van een mooie zomerdag én dan gewoon de gehele dag buiten kan zijn.

Schaduw met een schaduwdoek

Je kan het ook anders aanpakken door een schaduwdoek aan te schaffen en over jouw terras te laten spannen. De een is hier wel een voorstander van en de ander weer niet. Het is ook een smaakkwestie waarschijnlijk, maar toch is schaduwdoek toch best handig. Misschien wel handiger dan een parasol, omdat je die over je gehele terras heen spant en zo meer schaduw kan creëren. Je hoeft dan ook niet een paal naast je tafel met stoelen te hebben staan wat natuurlijk heel handig kan zijn, want dan hoef je er niet hele tijd om heen te lopen.