Hoe je jouw tuin mancave inricht voor het ultieme zomergevoel

Hoe je jouw tuin mancave inricht voor het ultieme zomergevoel

augustus 23, 2021 0 Door Bart Jans

Wie denkt dat een mancave alleen maar beneden in een kelder kan zijn heeft het mis! Waarom zou je in een donkere kelder onder de grond gaan zitten als je ook kunt genieten van jouw tuin en het lekkere weer? In deze blog lees je de coolste tips over hoe jij jouw tuin perfect kunt ombouwen tot mancave tuin om te genieten van een mannenavond met het voetbalteam, je vrienden en kennissen.

Dobberen op je opblaasflamingo in je eigen opzetzwembad

Mannenweekend aan het organiseren? Dan kan een groot zwembad met pomp niet ontbreken. En met al die handige klussers op een plek heb je het zwembad zo opgezet. In een opzetzwembad kun je even lekker dobberen, aan niets denken en genieten van een drankje en hapje met je beste vrienden. En zodra het mannenavondje voorbij is en je bent bijgekomen van de kater, dan kun je nog genieten van het zwembad met je gezin. Want ook voor jonge kinderen is een opzetzwembad in de tuin natuurlijk het leukste wat er is.

Van al dat opbouwen krijg je honger

Zo’n mannenweekend kan best vermoeiend zijn. De hele dag eten en drinken, de mooiste verhalen vertellen en samen het opzetzwembad opbouwen. Daar krijg je honger van! Wat is er nou beter dan samen barbecueën. Wil je die traditionele rooksmaak aan jouw sateetje of biefstuk? Kies dan voor een conventionele houtskoolbarbecue. Geen zin om te wachten tot dat de kolen heet genoeg zijn? Kies dan voor een gasbarbecue. Die kun je instant gebruiken door simpelweg het gas open te zetten en de vlam aan te steken. Zelfs in de winter kan je hier gebruik van maken. Ideaal met het wisselvallige weer in Nederland.

Nagenieten van een intensieve dag doe je zo

Even tot jezelf komen na een druk weekend doe je het beste met een comfortabele ligstoel. Gewoon lekker onderuit zakken en genieten van het zomerse weer. Ligstoelen staan trouwens ook perfect naast jouw opzetzwembad en zijn ideaal om liggen in de zon. Een ander tuin meubel waarop je heerlijk kan relaxen is een schommelbank. Heen en weer wiebelen zorgt voor een ontspannen gevoel. De meeste schommelbanken hebben standaard een zonnevizier waardoor je niet constant in de felle zon ligt. De luxe modellen hebben ook verstelbare rugleuningen waardoor je van jouw schommelbank een schommelbed kunt maken in een handomdraai.