Hoe je nóg meer kan genieten van een avondje thuis

Hoe je nóg meer kan genieten van een avondje thuis

januari 5, 2023 0 Door Bart Jans

Het duurt niet lang meer of de ‘R’ verdwijnt weer uit de maand en dan wordt het weer langzaam warmer. De tijd van buiten zitten, lange avondjes en gezellige vrienden gaat weer beginnen. Het is tijd om je voor te bereiden op het seizoen van zwoele zomeravonden.

Het eerste wat in jouw hoofd opkomt is waarschijnlijk om je frituurpan een goede schoonmaakbeurt geven. Of, nog leuker: de laatste herfstbokjes opdrinken om plaats te maken voor lentebokken. Natuurlijk moet je ook de kussens van de loungebank afstoffen. Toch zijn er nog heel wat andere dingen die je kunt doen om nóg meer te genieten van een zwoel zomeravondje thuis in de tuin. Hier zijn vijf ideeën.

Tip #1: Schaf een comfortabele loungeset aan

Wat jij nodig hebt, is een comfortabele set meubels voor op je terras. Je wilt toch lekker zitten met je vrienden op de lange zomeravonden? Lekker kletsen, stoere verhalen aan elkaar vertellen en een koud biertje drinken na een dag hard werken. Dat heb je wel verdiend! Met de juiste terrasmeubels kan je optimaal genieten van je zwoele zomeravonden en voel je je helemaal op je gemak. De comfortabele kussens moet je natuurlijk wel binnen leggen: als het gaat regenen worden ze nat of als je ze laat liggen komt de kat van de buren erop liggen.

Tip #2: Gebruik de juiste terrasverwarmer

De traditionele terrasverwarmer is een paal met daarin een gasfles. Dat is toch een beetje ouderwets: wat jij nodig hebt voor je gezellige bieravondje met je vrienden is een echte vuurtafel. Je verbruikt net zoveel gas als met een terrasverwarmer maar de sfeer is niet te vergelijken. In plaats van een gloeiende paal heb je nu een tafel met in het midden een echt kampvuur.

Tip #3: Speel de lijst met zomerhits af

Zit je inmiddels lekker? Dan is het tijd voor een muziekje, vind je niet? Tegenwoordig zijn er eindeloos veel mogelijkheden als het gaat om muziek. Je kunt een grammofoonspeler uit de jaren zestig bij wijze van spreken aansluiten op een luidspreker uit 2022 en dan klinkt het nog mooi. Met de juiste ‘surround-system’ ben je helemaal klaar.

Tip #4: Badderen in de achtertuin

Althans, bijna. Want er is nog één ding wat je mist. Een bubbelbad in de achtertuin. Met de juiste jacuzzi aanbieding heb je voor weinig geld zo’n bubbelbad van kwaliteit. Samen met je echtgenote een relaxt avondje champagne drinken met bubbels, zowel in je glas als om je heen in het water. Je kunt eigenlijk zo’n zwembad ook ’s winters gebruiken: je warmt het water op en zet de bubbels aan, et voilà.

Tip #5: Verlichting voor in de tuin

Oké, nog één ding heb je nodig om het helemaal af te maken. Dan hebben we het over de juiste lichtjes in de tuin. Op donkere zomeravonden schijnt natuurlijk niet altijd de maan fel en het is wel zo leuk om je vrienden en familie te zien als je tijd met ze doorbrengt. De juiste (schemer)lampjes geven jouw tuin de meest romantische sfeer.

Onze laatste tip: ga gauw aan de slag om jouw achtertuin klaar te maken voor de warme zomermaanden!