Hoe kan ik het stikstofprobleem in de bouw tegengaan?

Hoe kan ik het stikstofprobleem in de bouw tegengaan?

januari 17, 2022 0 Door Bart Jans

Ook in 2022 zal het terugdringen van de stikstofuitstoot weer centraal staan op de agenda. Wil jij als bouwbedrijf een grote stap maken in het terugdringen van stikstof? Dan geven we je in dit artikel een aantal tips. Bouwma Bouwmachines BV kiest er bijvoorbeeld elektrische bouwmachines in te zetten. Meer weten? Lees snel verder. 

Stikstofuitstoot verminderen met maatregelen

Ook het nieuwe kabinet zal veel bezig zijn met het bijschaven van de stikstofregelgeving. Waar vorig jaar de maximale snelheid naar naar 100 kilometer per uur werd teruggebracht, en er concrete plannen werden gemaakt om de landbouw in Nederland te verminderen, zullen ze ook dit jaar verder gaan met regelgeving rondom stikstof. Zo moet ook rondom de bouw de stikstofuitstoot minder. Daarom worden er verschillende maatregelingen genomen. Het is goed om hier als ondernemer van op de hoogte te zijn en te beginnen met het maken van duurzame keuzes. 

Stikstofvrij bouwen

Er moet een oplossing worden bedacht voor het stikstofprobleem; dat is duidelijk. En natuurlijk wil je als bedrijf kunnen laten zien dat je ook je steentje bijdraagt aan een schone toekomst. Door energieneutraal te bouwen maak je de eerste stap. Bouwma Bouwmachines verhuurt en verkoopt bouwmachines die gedreven worden op elektriciteit en hierdoor bijdragen aan een schonere toekomst. Zo kun jij bijvoorbeeld een geheel elektrische bouwlift huren. 

Bouwen op elektriciteit 

Bouwmachines zoals een bouwlift, bouwkraan en verhuislift die worden aangedreven door elektriciteit stoten geen stikstof uit, wat erg aantrekkelijk is voor het huidige stikstofprobleem. Dit maakt dat ze een positieve invloed hebben op een groenere toekomst. Daarnaast kennen ze meer voordelen. Zo werken ze een stuk effectiever, zijn ze beter voor je gezondheid en maken ze minder geluid. 

Ook in de bouwsector is de huidige stikstofuitstoot is een onderwerp dat veel invloed heeft. Als ondernemer is het daarom goed om te kiezen voor stikstofvrije en duurzame bouwmachines.