Hoe kan je het beste je magazijninrichting?

Hoe kan je het beste je magazijninrichting?

september 24, 2021 0 Door Bart Jans

Een magazijn kan overkomen als een grote, chaotische ruimte waar spullen moeilijk te vinden en te bereiken zijn. Dit is juist niet de bedoeling van een magazijn. Het is juist de bedoeling dat het je werkt verbeterd en ook meer werk voor dezelfde tijd gedaan kan krijgen. Hiervoor heb je wel de juiste strategie en producten nodig. Zodra het begin goed is, zal de rest volgen. Het kan ook zijn dat het voorheen goed werkte maar dat dit na een tijdje niet meer zo is. Als er namelijk iets verandert in de manier van transporten moet er ook iets veranderen in het magazijn.

Manier van opslaan

Wanneer jouw producten binnen komen moet je gaan beslissen waar je ze gaat opslaan. Waarschijnlijk weet je ongeveer hoe snel iets verkocht wordt en dus ook weer weg gaat. Hierdoor kan je een palletstelling het beste op deze manier indelen. Op de eerste plank zijn dus de producten die het eerst verkocht worden en op de tweede die wat minder snel verkocht worden en ga zo maar door. Geef dit ook aan met borden zodat je precies weet waar wat ligt. Om de pallets snel op de juiste plek te krijgen, is een elektrische palletwagen bestellen geen overbodige luxe. Dit verbetert namelijk je productiviteit. Gelukkig kan je die gemakkelijk kopen via Heftruck.shop.

Welke stelling

Alleen de manier van opslaan is niet belangrijk. Je moet ook nadenken waar je jouw producten op gaat slaan. Dit heeft natuurlijk ook te maken met hoe het binnenkomt maar als al jouw producten snel weer weg gaan, kan je er beter voor kiezen om veel lage stellingen aan te schaffen dan een paar hoge stellingen. De producten die snel weg gaan moeten dus op grijphoogte zijn. Je kan eventueel een extra opslag hebben en deze dan op de bovenste plank opslaan. Dit kunnen palletstellingen,legbordstellingen en modulaire stellingen.