Hoe kies je de internetsnelheid die bij jouw huishouden past?

Hoe kies je de internetsnelheid die bij jouw huishouden past?

december 8, 2022 0 Door Bart Jans

Misschien ben je net verhuisd en op zoek naar een internetprovider. Of misschien ben je wel niet te tevreden over je huidige provider omdat je het abonnement ontgroeid bent door bijvoorbeeld thuiswerken, en daarom op zoek naar een nieuwe provider. In beide gevallen ben je in ieder geval op zoek naar een nieuw internetabonnement. Tijdens je zoektocht kom je ontzettend veel abonnementen tegen die allemaal andere specificaties hebben zoals internetsnelheid, glasvezel en inclusief of exclusief telefoonabonnement. In deze blog proberen we je meer duidelijkheid te geven en je te helpen kiezen over een van deze aspecten, namelijk internetsnelheid. Welke snelheid heb je nodig en past bij je behoeften? Lees snel verder om daarachter te komen!

Bepaal welke internetsnelheid je nodig hebt

De internetsnelheid die jij nodig hebt hangt af van hoeveel apparaten je gebruikt op het internet en van je eigen gebruik. Er worden veel verschillende abonnementen aangeboden en over het algemeen geldt: hoe hoger de snelheid, hoe hoger de prijs van het abonnement. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om een abonnement inclusief telefoon, extra tv-zenders en andere extra’s te kiezen. Let ook op: als je gebruik maakt van Usenet Vipernews dan is de snelheid van het Usenet ook afhankelijk van je internetabonnement.

Tot 50 Mbit/s

Veelal bieden providers abonnementen vanaf 30 Mbit/s. Dit is een prima snelheid voor een wat kleiner huishouden, van bijvoorbeeld twee personen, die samen een aantal telefoons, een aantal laptops en een televisie tegelijk gebruiken. Wanneer je meer dan vijf van deze apparaten tegelijk wilt gebruiken, raden we je aan om een hogere snelheid te kiezen.

Tot 100 Mbit/s

Is je huishouden groter dan twee personen? Dan is het handig om naar abonnementen tot 100 Mbit/s te bekijken. Ook bijvoorbeeld als je veel thuis werkt is een snelheid tot 100 Mbit/s aan te raden. Zo weet je zeker dat je lekker door kunt werken en niet gestoord wordt door een trage verbinding.

Tot 300 Mbit/s

Als je een groot gezin hebt of met veel mensen samenwoont, bijvoorbeeld in een studentenhuis, is het aan te raden om een abonnement tot 300 Mbit/s aan te schaffen. Zo weet je zeker dat jij en je huisgenoten ongestoord colleges kunnen volgen of dat je kinderen geen ruzie krijgen over het trage internet.

Tot 500 Mbit/s

Groter dan 300 Mbit/s hoeft je abonnement eigenlijk niet te zijn, tenzij je echt het snelste internet wilt hebben. Houd er wel rekening mee dat veel computers deze snelheid niet eens kunnen halen, dus misschien is de snelheid de prijs niet eens waard.