Hoe koop jij een zetel die lang meegaat?

Hoe koop jij een zetel die lang meegaat?

mei 13, 2020 0 Door Bart Jans

Het laatste wat je wilt, is een zetel kopen die niet lang meegaat. Je hoort wel eens van bepaalde banken die snel inzakken of snel kapot gaan om de kleinste redenen. Dat is natuurlijk niet wat jij wilt en een zetel is toch niet bepaald goedkoop als je tenminste een goede wilt kopen. Daarnaast wil je niet een zetel kopen die niet goed is en een paar dagen later weer in een doos of iets anders moet passen om weer met de ophaaldienst mee te gaan. Dat is vele bochten wringen waar je niet in wilt zitten. Hier een paar tips waar je naar moet kijken.

Wat voor soort frame is het?

Het is heel belangrijk dat je een goed frame hebt, want dat betekent dat je zetel niet snel zal inzakken en dat je er zo lang mogelijk mee kan doen. Ga dan niet voor een frame van spaanplaten, maar een frame van 100 procent hardhout of eigenlijk ‘ovengedroogd’ hardhout. Dat is het beste.

Ga voor een vulling die lang meegaat

De echt zachte, squidy zetels hebben meestal 100 procent donzen kussens. Dit wordt beschouwd als de meest luxueuze optie, maar de kussens vereisen dat je ze vaak en veel opschud om voller te worden. Het is gebruikelijker om 60/40 verenen dons te krijgen. In termen van vermijden, moet je wegblijven van schuim of schuimkernen.

Meubelstoffen duurzaamst en bestand tegen alles

Mohair is geweldig voor stoffering. Het is duur, maar heel duurzaam. Qua patroon is het ook erg vergevingsgezind. Als er dan een keer iets gebeurd, valt het nagenoeg niet of en is het nog goed eruit te krijgen. Houd er rekening mee dat het draadaantal aangeeft hoe strak de stof is en hoe strakker de stof, hoe eerder het gaat slijten. Dus pas daar vooral voor op.

Enkele online kopen tips

Probeer de zetel eerst ergens zelf uit te proberen. Zo weet je ook hoe je er op zit en hoe eruit ziet. Dan kan je het altijd daarna via een bepaalde webshop kopen. Houd dan ook rekening met het retourbeleid, want niets is vervelender dan dat het niks is en het retourbeleid helemaal niet werkt.