Hoe voorkom je pijn in je rug door een draagzak?

Hoe voorkom je pijn in je rug door een draagzak?

november 29, 2021 0 Door Bart Jans

Krijg jij ook zo last van je rug door het dragen van je kind in een draagzak. Veel moeders hebben hier last van. Je wil natuurlijk het liefst je baby lekker dragen in de draagzak. Alleen als je hier serieuze rugklachten aan overhoudt is dit natuurlijk niet ideaal. Het is een veel voorkomend probleem wat makkelijk te verhelpen is. Er zijn namelijk veel draagzakken op de markt die speciaal ontworpen zijn om rugklachten te voorkomen. Een ergobaby draagzak is speciaal ontworpen om de belasting van de rug en nek te verlichten.

Wat zijn de voordelen van een ergonomisch draagzak

Een ergobaby draagzak zorgt ervoor dat je langer je baby bij je kan houden in de draagzak zonder dat je last krijgt van klachten. Er is door deskundige nagedacht over het ontwerp. Door dit ontwerp kan je veel langer de draagzak aanhouden zonder dat je die vervelende klachten aan je rug en nek krijgt. De draagzakken hebben een brede band om de heupen waardoor niet al het gewicht op de nek, schouders en rug wordt gelegd. Een ergonomische draagzak zorgt door het ontwerp ook voor een corrigerende houding. En met dit ontwerp kanĀ  je bovendien je kindje tot vier jaar bij je dragen in deze draagzakken.

Een draagzak om rugklachten te voorkomen

Een ergonomische draagzak kan dus zeker helpen als je rugklachten hebt maar wel je baby wil dragen in een draagzak. Ook als je rugklachten wil voorkomen kan je een ergonomische draagzak gebruiken. Voor veel moeders zitten deze draagzakken comfortabeler en bied het meer ondersteuning dan normale draagzakken. Laat je dus zeker niet ontmoedigen om je baby te dragen in een draagzak als je last hebt van je rug. Kijk vooral naar de verschillende opties die er zijn. Deskundige hebben juist speciaal voor mensen met rugklachten draagzakken ontworpen zodat je je baby kan blijven dragen.