Hoe worden boodschappentassen bedrukt?

Hoe worden boodschappentassen bedrukt?

juli 6, 2023 0 Door Bart Jans

Je bent op zoek naar boodschappentassen bedrukt met logo voor je bedrijf of evenement. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop boodschappentassen worden bedrukt met een logo.

Zeefdruk

Zeefdruk is een veelgebruikte methode om boodschappentassen te bedrukken. Het logo wordt hierbij rechtstreeks op de tas gedrukt door middel van een zeefdrukraam. De inkt wordt vervolgens door het raam heen op de tas aangebracht. Zeefdruk is een goede optie bij grote oplages en als je een logo hebt met maximaal 4 kleuren.

Transferdruk

Bij transferdruk wordt het logo eerst op een transferfolie gedrukt. Vervolgens wordt deze folie met hoge druk op de tas geplaatst, waardoor het logo zich aan de tas hecht. Dit is een ideale methode bij complexe designs en voor oplages vanaf 25 stuks. Transferdruk is ook geschikt voor tassen met onregelmatige oppervlaktes.

Borduren

Wil je een luxe uitstraling? Dan is borduren een goede keuze voor het bedrukken van boodschappentassen met jouw logo. Hierbij wordt het logo op de tas geborduurd met behulp van computergestuurde machines. Borduren is zowel geschikt voor kleine als grote oplages. Let er wel op dat het materiaal van jouw gekozen tas daadwerkelijk geschikt is voor een borduring.

Digitaal printen

Digitaal printen is ook een optie bij het bedrukken van boodschappentassen met logo. Hierbij wordt het logo direct op de tas geprint met behulp van digitale printers. Digitaal printen is vooral geschikt voor kleine oplages en full color designs.

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om tassen te bedrukken met een logo. Welke methode je kiest hangt af van onder andere het gewenste design, het aantal tassen dat je nodig hebt en je budget. Door te kiezen voor een professioneel bedrijf met ervaring in het bedrukken van boodschappentassen zorg je ervoor dat jouw logo perfect en duurzaam wordt aangebracht.