Hoe zorg je ervoor dat je handdoeken langer mee gaan?

Hoe zorg je ervoor dat je handdoeken langer mee gaan?

november 17, 2020 0 Door Bart Jans

Wat te vermijden

Om de hoogwaardige kwaliteit en prestaties van uw handdoeken te behouden, vermijdt u wasverzachters en bleekmiddelen omdat deze de natuurlijke vezels bedekken. Houd uw handdoeken ook uit de buurt van huishoudelijke schoonmaakmiddelen en persoonlijke verzorgingsproducten die benzoylperoxide of alfahydroxyzuren bevatten, omdat deze verkleuring kunnen veroorzaken.

Wassen

Wij raden aan om na elke derde gebruik te wassen. Gebruik voor het wassen koud water en slechts een kleine hoeveelheid wasmiddel, omdat de opbouw van zeep de droogcapaciteit belemmert.

Drogen

Geef uw handdoeken voor het drogen een schudbeurt om de stof op te pluizen. Droog de stof in de droogtrommel op een lage temperatuur (hoge warmte beschadigt de stof) en verwijder deze snel, want door te veel drogen ontstaan er broze vezels.

Opvouwen

Voor rimpelloze handdoeken die het gevoel van de hotelsuite oproepen, raden wij de volgende methode aan voor het opvouwen: Leg de handdoek eerst plat op een oppervlak en maak eventuele rimpels glad. Vervolgens, te beginnen met de lange zijde van de handdoek, vouwt u de lengte in drie├źn. Pak de korte kant vast en vouw de handdoek doormidden. Herhaal deze stap. U moet een net vierkantje overhouden dat mooi over een stang hangt of netjes gestapeld op een plank staat.

Het opslaan

Bij het organiseren van uw linnenkast is minder meer. Overbelaste planken kunnen rimpels, onaangename geuren of zelfs schimmel veroorzaken. Om deze ruimte fris te laten ruiken, kan je een zakje lavendel in de plooien van de handdoeken leggen. Nog een pro tip: vermijd overmatig gebruik van een setje handdoeken door de vers gewassen handdoeken onderaan de stapel in uw linnenkast op te bergen. Zo wordt alles in de kast regelmatig gebruikt.

Vervanging

Je handdoeken zijn werkpaarden; bij dagelijks gebruik en veelvuldig wassen is het onvermijdelijk dat ze er uiteindelijk moe gaan uitzien. Vervang je handdoeken daarom ongeveer elke 2 jaar. We raden u aan om uw oude handdoeken aan uw plaatselijke dierenasiel te schenken of ze opnieuw te gebruiken als poetslappen.