Ideeën voor het upgraden van een slaapkamer met een beperkt budget

Ideeën voor het upgraden van een slaapkamer met een beperkt budget

juni 8, 2021 0 Door Bart Jans

Als je je slecht voelt over je slaapkamer, wordt het hoogstens tijd om wat leven toe te voegen aan de ruimte waarin je een derde van je dag doorbrengt. Je hoeft niet te leven met saaie kleuren of saai beddengoed. Zelfs de kleinste, meest goedkope veranderingen kunnen een grote impact hebben op de ruimte en jouw gevoel hierover. Probeer eens een (of meerdere) van de volgende ideeën.

Maak je bed op

Omdat je bed het middelpunt van je slaapkamer is, wil je het bedekken met mooi beddengoed. Je vindt de meest luxueuze merken voor minder bij discountwinkels. Wordt het tijd om een nieuw bed uit te kiezen? Kijk dan eens naar een metalen bed. Ze zien er stoer uit en zijn vaak niet te duur. Maak het af met het beste kussen dat je kunt vinden, een aantal decoratieve kussens en een plaid aan het voeteneinde.

Een frisse verflaag toevoegen

Voor de grootste impact met de minste uitgaven, geef je slaapkamer een nieuwe verflaag. Het is gemakkelijk om binnen je budget te blijven dankzij de talrijke verfmerken. De sleutel is het kiezen van de juiste verfkleur. Of je stijl nu schoon en wit is, rustig en neutraal, gewaagd en helder, of eigentijds en donker, er is een verfkleur die past bij je gevoel voor decoratie, terwijl je je bankrekening nauwelijks aanraakt. Schilderen is een perfect project voor doe-het-zelvers van alle niveaus, en je kunt je kamer meestal in een weekend afmaken.

Kies voor wat gemakkelijk groen

Een potplant of twee voegt leven, kleur en textuur toe aan je slaapkamer en helpt ook om de lucht te zuiveren. Je hebt geen groene vingers nodig om de voordelen van kamerplanten te houden. Kies er gewoon een uit die niet veel werk vraagt! Kies vervolgens een binnen pot die goed bij je beddengoed past. Ze zijn te krijgen in alle kleuren, patronen en texturen, dus dit gaat je vast lukken!