Is een bindweefselmassage iets voor jou?

Is een bindweefselmassage iets voor jou?

augustus 13, 2020 0 Door Bart Jans

Een bindweefselmassage is niet zomaar een massage. Deze massage is perfect voor iedereen die van stevige druk houdt, omdat de diepere huidlagen worden gemasseerd om eventuele spierspanning en chronische pijnen te verminderen.

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is de laag die de ruimtes tussen de spieren en de huid vult. Beschouw het als het ‘cement’ dat uw organen, spieren en gewrichten verbindt en ondersteunt. Bindweefsel is ook verantwoordelijk voor de opname en afgifte van zuurstof, voor het verwijderen van gifstoffen in afvalstoffen en voor de thermische isolatie van het lichaam. Interessant…

De productie van collageen en elastine wordt bevorderd – die allemaal verantwoordelijk zijn voor de strakheid, flexibiliteit en jeugdigheid van uw huid.

Wat kunt u verwachten van een bindweefselmassage?

De massagetechniek lijkt veel op een klassieke Zweedse massage: er worden langzame bewegingen gecombineerd met druktechnieken op de armen, rug, benen en voeten. Met deze therapeutische massage worden spieren opgewarmd en worden onderliggende spieradhesie verminderd. Spieradhesie treedt op wanneer celwanden nauwelijks voedingsstoffen kunnen opnemen. Door het bindweefsel te masseren wordt de bloedcirculatie verhoogd. Deze stevige massage is geweldig voor iedereen die van een sterke massage houdt, aangezien het een verkwikkende massage is voor zowel lichaam als geest. Maar er is meer! Bij een bindweefselmassage worden de bindweefselcellen (waaronder fibroblasten) gestimuleerd om zich te vernieuwen. De productie van collageen en elastine wordt bevorderd – die allemaal verantwoordelijk zijn voor de strakheid, flexibiliteit en jeugdigheid van uw huid. Een bindweefselmassage is dus ook perfect geschikt voor iedereen die cellulitis op het beengebied wil wegwerken of het ontstaan ​​van striae wil verminderen.

Goed om te weten

  • Tijdens een bindweefselmassage wordt (meestal) geen olie gebruikt.
  • Het is niet zomaar een massage – het is eigenlijk best wel intens en je weet wat mensen zeggen: geen pijn, geen winst. Maar als de massage heel erg pijn doet, moet u uw therapeut hiervan op de hoogte stellen.
  • Een kuur met bindweefselmassages geeft u de beste resultaten als u serieus bezig bent met het verbeteren van uw spier- en huidconditie. Na slechts een paar sessies merk je een verschil in huidtextuur. Hallo, stevigere huid!
  • Er zijn ook bindweefselmassages voor het gezicht. Een bindweefselmassage in het gezicht zal de huid strakker maken en fijne lijntjes en rimpels verminderen, maar er wordt ook beweerd dat deze anti-verouderingsbehandeling ook het verschijnen van acne en acnelittekens vermindert!

Boek daarom snel jouw bindweefselmassage Oosterhout bij schoonheidssalon Oosterhout.