Is koffie goed voor mannen?

Is koffie goed voor mannen?

januari 25, 2022 0 Door Bart Jans

Ben jij een van die mannen die vrijwel altijd chagrijnig opstaat en pas echt op gang komt nadat je een kop koffie hebt gedronken? Dan ben je zeker niet de enige! Veel mannen kunnen niet zonder hun kop koffie of stevige espresso in de ochtend. Maar waarom eigenlijk? En wat zijn de voordelen van koffie drinken? In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen van koffie drinken op een rijtje en geven we je de ultieme tip voor de beste koffie (spoiler: probeer Lavazza koffie!).

#1 – Koffie verbetert de hersenactiviteit

Uit onderzoek blijkt dat koffie drinken je hersenfunctie en geheugen stimuleert. Door dagelijks koffie te drinken, verklein je de kans op dementie tot wel 65%.

#2 – Koffie verbetert je seksleven

Verschillende studies tonen aan dat het drinken van koffie je seksleven enorm kan verbeteren. Bij mannen die koffie drinken komen erectiestoornissen veel minder voor.

#3 – Koffie verlaagt het risico op diabetes

Ander onderzoek toont aan dat koffiedrinkers een aanzienlijk lager risico hebben om diabetes type 2 te ontwikkelen. Van koffie is bekend dat het de bloedsuikerspiegel verlaagt, wat het lagere risico op het ontwikkelen van diabetes kan verklaren.

#4 – Koffie zorgt voor meer energie en verbetert de reactiesnelheid

De cafeïne in koffie blokkeert een remmende neurotransmitter in de hersenen, wat zorgt voor een stimulerend effect. Dit leidt tot een hoger energieniveau en een verbetering van je stemming en reactiesnelheid.

#5 – Koffie veroorzaakt geen hartaandoeningen en verlaagt het risico op een beroerte

Het drinken van koffie kan lichte verhogingen van de bloeddruk veroorzaken, maar dat is geen probleem. Na verloop van tijd neemt deze verhoging weer af. Koffiedrinkers hebben hierdoor geen verhoogd risico op hartaandoeningen en hebben zelfs een iets lager risico op een beroerte.

Onze tip: Lavazza koffie

Veel koffiedrinkende mannen zijn vaak op zoek naar de beste koffie. Er zijn ontzettend veel verschillende koffiesoorten en -merken verkrijgbaar. Voor échte koffieliefhebbers raden wij Italiaanse Lavazza koffie aan. De melanges van Lavazza koffie zijn van topkwaliteit en samengesteld uit zowel Arabica koffiebonen als Robusta koffiebonen. Daarnaast biedt Lavazza ook koffiemelanges van 100% Arabica bonen. Lavazza koffie is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen; Lavazza gemalen koffie, Lavazza koffiebonen, Lavazza ESE-servings / koffiepads, Lavazza capsules voor Nespresso-apparaten en Lavazza koffiecapsules voor Dolce Gusto-apparaten.