Jouw grote tuinverbouwing

Jouw grote tuinverbouwing

september 21, 2020 0 Door Bart Jans

Van plan om de tuin eens goed te verbouwen? Logisch, ook hierbij zijn er continu veranderende trends. Wel zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken zodat jouw project slaagt, maar ook dat je niet ineens met torenhoge kosten opgescheept zit. 

Schaduw

De zomers worden steeds warmer, maar je wil natuurlijk nog steeds die warme dagen graag in de tuin zitten. Verstandig is het dus om een schaduwplek te creëren. Misschien heb je deze al door een boom om plant die al in de tuin stond, anders zul je hiervoor zelf een plek moeten kiezen. Je kunt hiervoor natuurlijk een prachtige overkapping laten plaatsen maar dit kost al snel een aantal duizenden euro’s. Een goedkoop alternatief is het plaatsen van een schaduwdoek of pergola. Dit is makkelijk zelf te plaatsen, kost een hoop minder en het ziet er alsnog super gezellig uit!

Schutting

Als je dan die heerlijke zomerdagen in de tuin kunt vertoeven, wil je natuurlijk ook wel een beetje privacy. Ook hiervoor zijn weer een hoop verschillende mogelijkheden. Er zijn vele verschillende soorten schuttingen, zo duur(zaam) als je zelf wilt. Wil je ook die gezellige sfeer in je tuin behouden, is het wellicht leuk om hiervoor schapenhek te kopen. Dit is duurzaam, niet al te duur en volledig naar eigen smaak aan te kleden en te plaatsen.

Verlichting

Wat vaak vergeten wordt, maar zeker niet te missen is, is verlichting in een tuin. Het hoeft niet groots of duur te zijn, maar het kan je tuin net die finishing touch geven. Een mooie boom uitlichten, gekleurde lichtjes in je zithoek of verlichting bij een paadje, het kan allemaal!