Kleding verkopen? Zo doe je dat

Kleding verkopen? Zo doe je dat

juli 29, 2021 0 Door Bart Jans

Iets waar iedereen sowieso te veel van heeft zijn kleren. Het is namelijk zo leuk om weer te shoppen voor nieuwe collecties en jezelf te hijsen in de meest trendy items. En hoe leuk het is om telkens een nieuw paar jeans te kopen, op een gegeven moment raken je kast (of zelfs kasten) overvol. Niemand heeft 16 paren jeans nodig, en jij zeker ook niet! Dus hoe kom je zo snel af van die T-shirts en blouses die je niet meer draagt? Een optie is het weggeven aan vrienden of familie, maar als zij er niks aan hebben, dan ben je nog ver van huis.

Wat dacht je van het verkopen aan andere mensen? Zo maak jij andere blij met tweedehandse items en krijg jij een mooie vergoeding voor terug. Verzenddozen (van DS80.nl) gereed en verkopen die handel!

Hoe verkoop je je kleding het makkelijkst?

Tegenwoordig zijn er verschillende services (fysiek en digitaal) waar jij je kleding op kan plaatsen of aan kan geven, zodat je ze gemakkelijk en snel verkocht hebt. Een manier om je oude kleren te verkopen is door zelf rond te vragen aan mensen die mogelijk geïnteresseerd kunnen zijn in het kopen van jouw kleding. Dit kost soms alleen wel tijd: je moet maar net de mensen vinden die op zoek zijn naar tweedehandse items.

Als je tijd en moeite wil besparen, dan zou je op social media kanalen, zoals Instagram of Snapchat kunnen rondvragen wie geinteresseerd is in jouw kleding. Je kunt er dan ook voor kiezen om de item persoonlijk af te geven, of dat de koper het zelf ophaalt bij jou thuis.

Een andere manier is het gebruiken van een tweedehandse verkoopplatform. Denk bijvoorbeeld aan Vinted of Facebookgroepen. Per platform gelden er verschillende regels rondom het verkopen en het verzenden van het product. Bij Vinted kan je er bijvoorbeeld kiezen om door specifieke services je items te laten bezorgen.