Kleine veranderingen die een grote impact hebben op je huis

Kleine veranderingen die een grote impact hebben op je huis

april 16, 2021 0 Door Bart Jans

Het is moeilijk om de verleiding van een complete make-over te weerstaan. Nieuwe verf, nieuw meubilair, nieuwe verlichting – het hele huis. Maar voor velen van ons is die upgrade van boven naar beneden geen optie. Totale make-overs vereisen veel tijd, geld en professionele vaardigheden. Niet iedereen heeft alle drie die dingen bij de hand. Toch hebben we allemaal weleens een verandering in ons leven nodig. Gelukkig kunnen kleine veranderingen ook een grote impact hebben. Denk eens aan het vervangen van standaard items als deurbeslag. Zwart deurbeslag en raambeslag of jaren 30 deurklinken en wc sloten kunnen al wonderen doen voor je woning!

Verander je schakelpanelen

Kleine veranderingen maken een groot verschil in een ruimte, vooral als ze deel uitmaken van iets dat je dagelijks gebruikt. Schakelplaten zijn meestal wit of licht neutraal, maar ze zijn een geweldige plek om een risico te nemen met een beetje kleur, patroon of glanzend metaal. Denk eens aan een bakeliet schakelaar en bakeliet stopcontact om contrast toe te voegen in de ruimte.

Herschik je meubels

Een hele gemakkelijke manier om verandering in jouw huis te brengen, is door je bestaande meubels eenvoudigweg te verplaatsen. Wanneer je elke dag in je huis doorbrengt, raak je erg gewend aan de indeling. Door het wisselen van meubels kan het bijna aanvoelen als een ander huis. En het mooiste is: als je het niet leuk vindt, kun je het allemaal gewoon weer terugplaatsen.

Hang wat kunst op

Als je veel kale muren in je woning hebt, zal je huis minder uitnodigend zijn, hoe mooi je verf of behang ook is. Hangende kunst aan de muur geeft je huis meteen persoonlijkheid en een thuisgevoel. Je kunt er ook voor kiezen om kunst op je schouw, kasten of op de grond te plaatsen. Wanneer je enkel werkt met neutrale kleuren in je huis, is dit ook een mooie manier om je kleurenpalet uit te breiden.