Korte handleiding om vitamine C serum voor je huid te kiezen

Korte handleiding om vitamine C serum voor je huid te kiezen

mei 18, 2022 0 Door Bart Jans

Als je een krachtig product wilt hebben om je huid te beschermen en te verbeteren, moet je kiezen voor het gebruik van vitamine C huid serum. Vitamine C huidverzorging is een multifunctioneel product. Het kan je dus helpen om je dagelijkse huidverzorgingsroutine te vereenvoudigen. Je hoeft geen verschillende huidverzorgingsproducten meer aan te brengen. Vitamine C biedt een breed scala aan voordelen. Het verhoogt bijvoorbeeld collageen, vermindert rimpels, beschermt je tegen beschadiging door de zon en vermindert hyperpigmentatie. De vitamine C serums die je op de markt vindt, zijn echter niet gelijk geproduceerd. Ze hebben verschillende ingrediënten en vitamine C concentratie. Je moet dus selectief zijn om het juiste vitamine C serum te kiezen dat optimale resultaten voor je huid kan geven. Hier is de praktische richtlijn bij het kiezen van vitamine C serum.

De ingrediënten en concentratie controleren

Vitamine C serum kan een vergelijkbare functie hebben als serum Bakuchiol in de strijd tegen huidveroudering. Je moet echter op verschillende factoren letten bij het kopen van vitamine C serum. Eerst moet je de ingrediënten op het etiket controleren. Vitamine C wordt meestal aangeduid als L-ascorbinezuur. Zorg ervoor dat L-ascorbinezuur aanwezig is op de ingrediëntenlijst. Controleer dan de concentratie of het percentage vitamine C. De ideale concentratie ligt tussen 10% en 20%. Kies een serum dat minder dan 8% vitamine C bevat. Bovendien wordt het ook niet aanbevolen om een ​​serum te kiezen met meer dan 20% vitamine C. Het hogere percentage vitamine C kan huidirritatie veroorzaken.

De verpakking en houdbaarheid controleren

De effectiviteit van vitamine C kan worden aangetast door blootstelling aan licht, lucht en warmte. Wanneer je het serum koopt, zorg er dan voor dat het een donkere glazen fles heeft. Vervolgens moet de serum verpakking worden uitgerust met een medicijn druppelaar. Het is beter dan een serumflesje met een luchtpompje. Dan moet je letten op de opslagmethode. Je dient dit serum in de koelkast te bewaren om de levensduur te verlengen. Als laatste moet je de houdbaarheidsdatum controleren voordat je het serum gebruikt. Het verlopen serum wordt meestal getekend door de kleurverandering. Wanneer het heldere serum geel wordt, betekent dit dat je serum minder effectief is.