Maak je werkdag efficiënter met een dicteer-app

Maak je werkdag efficiënter met een dicteer-app

juli 22, 2021 0 Door Bart Jans

Hoeveel tijd besteed je op een gemiddelde werkdag achter je computer om bestanden uit te werken? Waarschijnlijk gaat er dagelijks behoorlijk wat tijd zitten in rapporten opstellen, vergadernotulen uitwerken en aantekeningen maken. Zeker wanneer je niet het snelste typt, kost dit je veel tijd die je ook anders kunt besteden. Je kunt Philips SpeechLive bestellen om efficiënter te werken en minder lang te typen.

Hoe werkt het?

Philips SpeechLive is een dicteer-app die werkt met spraakherkenning. Je neemt je bericht op door tegen de microfoon te praten en vervolgens wordt je gesproken taal door de app omgezet in geschreven tekst. De meeste mensen kunnen sneller praten dan typen en dus staan notulen of aantekeningen sneller op papier met een dicteer-app. Je gebruikt de app op je computer of mobiele telefoon. Dit betekent dat je niet alleen op kantoor opnames kunt maken, maar ook onderweg wanneer je van vergadering naar vergadering loopt.

Waar worden gegevens opgeslagen?

De app op je computer of telefoon is gekoppeld aan een Cloud-server waarin alle data worden opgeslagen. Deze Cloud-server is toegankelijk vanaf iedere locatie, dus op je computer of telefoon. Door in te loggen op de Cloud-server heb je toegang tot alle uitgewerkte bestanden. Ook op zakenreis of in de trein kun je dus makkelijk vergadernotulen of een rapport inzien. Je hebt je bestanden dus niet alleen sneller uitgewerkt, maar je kunt ze ook vanaf iedere gewenste locatie inzien.

Is de app veilig?

Zeker bij zakelijk gebruik is het van groot belang dat de dicteer-app veilig in gebruik is. Je wilt namelijk niet dat gevoelige of persoonlijke informatie zomaar toegankelijk is. De dicteer-app van Philips is goed beveiligd. Data worden verzonden met end-to-end dubbele encryptie en kunnen niet zomaar onderschept en gelezen worden. De bestanden in de Cloud zijn alleen toegankelijk wanneer je inlogt met de juiste gegevens, net zoals dat bijvoorbeeld werkt bij je e-mailaccount.