Mercedes-Benz: wat maakt dit merk “premium”?

Mercedes-Benz: wat maakt dit merk “premium”?

maart 21, 2022 0 Door Bart Jans

Mercedes-Benz is zonder meer een van ’s werelds leidende automerken. Kenmerkend is het unieke exterieur: ongeacht de kleur of het bereik, ze hebben allemaal die speciale touch.

Niets minder dan een presidentiële auto

Deze stijlvolle auto is voorzien van een hightech interieur en wordt uitgerust met steeds meer technologieën. Het verbluffende interieur met premium lederen stoelen en houten stuurwielen zorgen voor een onovertroffen rijervaring. De kwaliteit bekleding, luxe vloerbedekking en prettige verlichting voor een meer dan aangenaam gevoel. Eén keer in zo’n auto zitten is voldoende om te merken dat het behoort tot de beste voertuigen die je ooit zult tegenkomen. De luxe Mercedes wordt niet voor niets beschouwd als een presidentiële auto.

Fabrikant van ’s werelds eerste wagen

Mercedes-Benz produceerde met ’s werelds eerste auto. Deze revolutionaire wagen had drie wielen en was uitgerust met een unieke motor die de weg vrijmaakte voor de moderne auto’s die we tegenwoordig kennen. Sinds 1926 produceert de toonaangevende autofabrikant high-performance sedans, jeeps, SUV’s en raceauto’s. Ook de sportwagens combineren een luxe en zeer gerieflijk interieur met een sportief en robuust exterieur. Tegenwoordig heeft elke klasse van Mercedes een sportversie in hetzelfde bereik.

Betrouwbaar, stijlvol en goed presterend

De Mercedes is door zijn ervaring een betrouwbaar merk. Dankzij haar ervaring ontwerpt ze nu auto’s die veel comfort bieden, een lust zijn voor het oog, betrouwbaar zijn en ook nog eens goed presteren op de weg. Elke auto van dit merk heeft een niet te evenaren kwaliteit, ongeacht hoeveel jaren hij telt. Het motto ‘The best or nothing’ onderstreept hun reputatie van verfijnde, klassieke auto’s met een lange levensduur dankzij de kwaliteitscriteria waarmee ze worden geproduceerd.

Mercedes hecht grote waarde aan jouw veiligheid

Van alle automerken investeert Mercedes-Benz het meest in het waarborgen van de veiligheid van zijn auto’s. De kwaliteitsbesturing, uitstekende ergonomie en hoogwaardige airbags zijn slechts enkele aspecten waaraan de fabrikant heeft gedacht om jouw veiligheid te garanderen. Dankzij de grote weerstand van de banden en een soepele is de kans op een ongeluk kleiner. En mocht een aanrijding toch niet te vermijden zijn, dan helpt het zeer responsieve airbagsysteem om ernstige verwondingen te voorkomen.

Motoren van ongeëvenaarde kwaliteit

De Mercedes-motoren staan bekend om hun uitzonderlijk hoge kwaliteit. Zo is de A-Klasse voorzien van een 2143 cc dieselmotor en een 1595 cc benzinemotor. Deze auto’s hebben een maximaal vermogen van 120,6 pk bij 5000 tpm en een maximumkoppel van 200 Nm bij 1250-4000 tpm. Afhankelijk van jouw voorkeur kun je kiezen voor automatische of handmatige transmissie. Je merkt dat er duizend-en-één redenen zijn om de Mercedes te verkiezen boven alle andere merken. De kwaliteitsmonitor, robuuste carrosserie en ultramoderne technologie maken deze auto tot een spectaculaire wagen met geavanceerde opties en een onvergelijkbare uitstraling.