Met deze tv’s geniet je ook van geweldig geluid

Met deze tv’s geniet je ook van geweldig geluid

mei 22, 2020 0 Door Bart Jans

Tegenwoordig zijn televisies voorzien van de mooiste schermen en kan je de beste soundbars aan televisies koppelen, waardoor je een waar bioscoopgevoel creëert. Maar niet in iedere huiskamer is dat geschikt. Soms heb je de ruimte er niet voor of misschien vind je het niet mooi om losse speakers bij je televisie te hebben. Gelukkig zijn er ook televisies met een waanzinnig en gedetailleerd beeld én een realistisch en adembenemend geluid. In deze blog worden er drie besproken. 

Sony KD-55AG9

Deze televisie is het paradepaardje onder de Sony tv’s. Het heeft een prachtig OLED-scherm dat wordt aangestuurd door de krachtigste televisieprocessor van Sony. Het 55 inch scherm heeft daarom altijd een scherp beeld. Maar dat niet alleen: het heeft ook een fantastisch geluid, dankzij het bijzondere geluidssysteem. De Acoustic Surface Audio+-technologie bestaat uit twee innovatieve aandrijvers en twee krachtige subwoofers. Deze zorgen voor multidimensionaal geluid dat een geheel nieuw entertainmentervaring met zich mee brengt. Het heeft vier speakers boven- en onderaan de tv geplaatst, waardoor het geluid rechtstreeks door het scherm komt. Beeld en geluid zijn hiermee perfect op elkaar afgestemd.

Philips 55OLED934/12

Met deze Philips televisie haal je een echte bioscoopervaring in huis, dankzij het verbluffende beeld en overrompelende geluid. Dat wordt mogelijk gemaakt door de combinatie van Dolby Atmos en een luidsprekerontwerp van Bowers & Wilkins. Die legendarische geluidstechnici zorgen met dit ontwerp ervoor dat het Dolby Atmos geluid optimaal door jouw huiskamer heen vloeit. Zo lijkt het net alsof jouw favoriete film of serie zich echt in jouw huiskamer afspeelt.

Samsung QE65Q800TAL

Ook met deze televisie zorg je voor een geweldige geluidservaring. Het is namelijk voorzien van Object Tracking Sound+. Met die geluidsinnovatie wordt geluid dynamischer dan ooit over het scherm verplaatst, doordat het bewegende objecten volgt. De ingebouwde speakers aan de boven-, onder- en zijkant zorgen voor die vrijheid van het geluid om mee te bewegen. Daarmee ontstaat een levensechte driedimensionale geluidservaring. 

Daarnaast zorgt deze televisie ervoor dat je geen woord zult missen van de serie of het programma dat je aan het kijken bent. Het is namelijk voorzien van Active Voice Amplifier, dat stemmen in de scène versterkt, zodat de dialoog duidelijk overkomt. Je kunt ondertussen gaan stofzuigen en jouw kinderen kunnen lekker in dezelfde kamer gaan spelen, maar je zult geen woord missen. 

Wil je toch een extra soundbar aan de televisie koppelen, dan werken de speakers van de televisie daarmee samen. Normaal gesproken worden speakers van de televisie gedempt, maar deze tv niet, wat zorgt voor een indrukwekkende audio-ervaring.