Omarm de kracht van social media

Omarm de kracht van social media

juli 28, 2021 0 Door Bart Jans

Vele uren per dag besteden we op social media. Even door Instagram scrollen, even Facebook checken, wakker worden met een gezellig YouTube filmpje en wat tijd doden in de avond op Tiktok. De meeste mensen gebruiken wel een of meerdere van deze kanalen dagelijks. Dat zijn enorm veel mensen die je zou kunnen bereiken met Social Media marketing.

Zoveel voordelen aan social media marketing

Social media marketing zorgt ervoor dat je vindbaarder wordt op verschillende social media kanalen. Door je aantal volgers, je bereik en betrokkenheid te boosten met verschillende tactieken en door er tijd in te (laten) steken kun je een hoop bereiken. Je naamsbekendheid vergroten, meer verkeer naar je website genereren en hiermee ook meer leads en conversies genereren.  Dit kun je allemaal organisch proberen te bereiken, maar advertenties op social kanalen kunnen ook erg veel bijdragen aan het behalen van meer succes op social media. Deze advertenties kun je namelijk enorm goed targetten op de ideale doelgroep voor jouw onderneming. In principe kan iedereen zelf beginnen aan advertenties op social media, maar voor een goede social campagne besteed je je social media marketing het beste uit. Bijvoorbeeld aan MvH Media.

Shoppen via Instagram

Naast advertenties en op een organische manier je social media groeien zijn er nog veel meer mogelijkheden. Een van onze favorieten is online shoppen op social media. Instagram en Facebook hebben beide deze functie. Misschien heb je het al eens gezien dat je in een Instagram post direct kunt linken naar een product op je website. Online shoppen wordt steeds populairder en ook deze vorm van online shoppen neemt toe. Dit is een enorm interessante toevoeging aan je social media strategie die ook veel extra verkeer naar je website en aankopen kan opleveren.

Zo zijn er enorm veel opties en is het de uitdaging om een goede mix te vinden van activiteiten die passen bij jouw onderneming en jouw doelgroep.