Ook mannen eten steeds meer vegetarisch of vegan

Ook mannen eten steeds meer vegetarisch of vegan

juli 21, 2022 0 Door Bart Jans

Het is een gewoonte die we onszelf steeds meer aanwennen, vegetarisch of vegan eten. Ondanks dat veel mannen fan zijn van vlees, wordt dit steeds minder belangrijk. Een pasta of een ander gerecht kan ook erg lekker en voedzaam zijn zonder. Dat geldt overigens niet alleen voor vlees, maar als je vegan bent, ook voor kaas, melk of bijvoorbeeld eieren.

Een grote reden dat men stopt met het innemen van deze voedingsstoffen, is het milieu en de dieren. Het milieu en dieren gaan er uiteindelijk aan ten onder en worden niet goed behandeld. Ben jij steeds meer vegatarisch of veganistisch aan het eten, of wil je dat, onderstaande tips kunnen je helpen lekker eten en de juiste stoffen binnen te krijgen.   

1.     Krijg de juiste voedingsstoffen binnen

Het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen is voor iedereen belangrijk, of je nu wel of geen vegetariĆ«r of veganist bent. Dit kun je binnenkrijgen door de juiste voeding, maar ook door supplementen. Toch is het voor veganisten niet altijd makkelijk om aan de juiste supplementen te komen, omdat met hun geen rekening wordt gehouden. Kies dus zorgenvolduig vegan vitamines die ook daadwerkelijk vegan zijn en zorgen voor het innemen van de juiste stoffen.  

2.     Experimenteer met het eten

Ben je al wel of juist nog niet overgestapt naar het vegetarische of veganistische leven, dan kunnen gerechten (zeker in het begin) lastig zijn. Velen denken ook dat er nog maar weinig producten zijn die je kunt eten en er dus weinig lekkers overblijft, maar dat is alles behalve waar. Lees je dus goed in, in wat je wel en niet kan eten en ga op zoek naar nieuwe en lekkere gerechten. Experimenteer en kom erachter dat het eten helemaal geen probleem hoeft te zijn.