Pakket naar het buitenland verzenden?

Pakket naar het buitenland verzenden?

mei 21, 2021 0 Door Bart Jans

Wil je een pakket versturen buitenland? Misschien ben je gewoon van plan om dit te doen bij een pakketpunt in de buurt, maar het is toch verstandig om eert meer te weten te komen over hoe dit werkt en wat de verschillen zijn tussen de verschillende vervoerders. Niet alleen om verzendkosten te vergelijken maar ook de levertijd, levergarantie en extra services kunnen erg verschillen. Daarom geven we graag een klein overzichtje van de opties.

Post NL

Dit is een van de bekendste vervoerders van Nederland, dus de kans is groot dat je hier als eerst aan denkt. Toch zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden als je hiervoor kiest. Als eerst moet je bij Post NL zelf je pakket naar een postkantoor brengen. Misschien is dit geen probleem. Wanneer je het pakket hebt afgegeven wordt het op een internationaal sorteercentrum gesorteerd naar land van bestemming. Daarna worden de pakketten overgeleverd naar een pakketdienst in het land van bestemming. De kans dat dit goed gaat is best groot, maar bij veel landen buiten de Benelux kan dit toch aardig misgaan en op deze manier heb je hier weinig controle over. De looptijd kan ook erg lang zijn, maar de tarieven dan wel weer erg voordelig. Voor belangrijke pakketten kies je misschien toch liever voor een andere optie.

Pakketdienst

DHL en UPS vallen beiden onder de noemer ‘pakketdiensten’. Via dit soort diensten wordt je pakket opgehaald en gesorteerd op een regionaal sorteercentrum. Daarna gaat het of direct door naar het land van bestemming of het gaat via een paar andere centrale en regionale sorteercentra naar een depot dicht bij de ontvanger. Vanaf daar wordt het door dezelfde pakketdienst afgeleverd aan de ontvanger. Op deze manier blijft het pakket de hele verzending in handen van de gekozen pakketdienst en kan er goed bijgehouden worden wat er met het pakket gebeurt. Dat biedt al wat meer zekerheid over de verzending van je pakket. Daarnaast is de looptijd meestal al bekend en weet je dus precies wanneer een pakket verwacht kan worden.

Expresdienst

De laatste optie is de expresdienst. Dit is vergelijkbaar met een pakketdienst en DHL en UPS zijn ook voorbeelden van vervoerders die dit aanbieden. Het enige verschil is dat een expres dienst nog sneller is en dat zie je ook terug in de tarieven.