Rust jezelf uit met duurzaam klimgordel

Rust jezelf uit met duurzaam klimgordel

juni 9, 2022 0 Door Bart Jans

Een klimgordel bestaat uit een heupgordel en twee beenlussen die over het algemeen aan de voorkant van de heupen zijn verbonden door een zekeringslus. Dat is een permanente webbing-lus. Het touw dat gebruikt wordt bij rotsklimmen loopt normaal gesproken door de twee lussen die zich boven en onder de zekeringslus bevinden. Dit zijn de meest voorkomende gordels voor vrijetijds sporten zoals abseilen en rotsklimmen, omdat ze een breed bewegingsbereik mogelijk maken met behoud van een hoog niveau van veiligheid. Voor een klimgordel wordt nylon webbing gebruikt. Afhankelijk van het doel van een component worden verschillende soorten materialen gebruikt. Hierin wordt soms polyester gebruikt. Geanodiseerd aluminium wordt vaak gebruikt voor gespen. Bij beenlussen en heupgordels gebruiken fabrikanten soms schuim en mesh voor extra comfort. Ontwerpers werken tegenwoordig met steeds geavanceerdere materialen. Klimgordels worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waarvan de belangrijkste bescherming is. Ze hebben ook handige kleine lussen waarmee je veel extra uitrusting aan je gordel kunt klikken die gemakkelijk te pakken is terwijl je onderweg bent.

Klimschoenen die je outdoor avontuur ondersteunen

Basisvaardigheden voor rotsklimmen zijn nodig, of je nu met plastic handgrepen traint of bergtoppen wilt beklimmen. Je moet eerst de benodigde klimuitrusting aanschaffen om te kunnen beginnen met rotsklimmen. Er wordt aangeraden om te starten in een sportschool waar je de basis kunt leren voordat je aan je eerste buitenavontuur begint. Klimmen is een van de snelst groeiende sporten. Dat komt omdat het zowel fitness, plezier als adrenaline combineert. Voor deze sport moet je jezelf uitrusten met de juiste klimschoenen. Klimschoenen zijn een basisonderdeel van je uitrusting die perfect en comfortabel moeten passen. Ze staan ​​bekend om hun ietwat neerwaartse ontwerp waardoor ze ideaal zijn voor lastige klim-activiteiten.

Voordeel van buitenavontuur

Vrije tijd in de buitenlucht doorbrengen met klimmen kan fysiek zwaar zijn. Je kunt er zeker van zijn dat het verschillende spieren effectiever zal aanspreken dan de meeste fitnessapparaten. Buitenactiviteiten zoals klimmen versterken je rompspieren op verschillende manieren, wat de spiertonus en kracht verbetert. Klimmen biedt zowel voordelen voor de spier- als de cardiovasculaire fitheid. Het zal ook je immuunsysteem ondersteunen.