Skincare voor mannen: hier kun je aan denken!

Skincare voor mannen: hier kun je aan denken!

november 9, 2021 0 Door Bart Jans

Waar je bij skincare misschien voornamelijk aan vrouwen denkt, is het niet zo dat mannen niet zo nu en dan eens een crèmepje smeren. Want ook voor mannen is een goede verzorging van de huid gewoon hartstikke belangrijk. Maar waar kun je nou aan denken als we het hebben over skincare voor mannen? In dit artikel vertellen wij je hoe je er als man voor zorgt dat jouw huid in een goede conditie blijft!

Reinigen van je gezicht

Een van de belangrijkste onderdelen van een goede skincare routine is het regelmatig reinigen van je gezicht. Zonder jij het doorhebt, slaat jouw huid gedurende de dag vuil op. Dit vuil moet dan ook weer van je gezicht worden gewassen en reinigen is hiervoor een goede oplossing. Was je handen en gebruik een cleanser die goed bij jouw huidtype past. Was je gezicht, nek en hals met lauwwarm water en zorg ervoor dat je de cleanser in masseert. Laat het heel even intrekken en daarna kun je het afspoelen. Dep daarna je gezicht goed droog met een schone handdoek. Door cleanser te gebruiken worden vuilresten verwijdert en de conditie van jouw huid verbeterd. Het wordt aangeraden om je huid minstens twee keer per dag te reinigen. 

Scrubben van je gezicht

Wat ook thuishoort in een goede skincare routine voor mannen, is het scrubben van het gezicht. Je kunt dit het beste doen nadat je jouw huid hebt gereinigd, zoals we hierboven hebben beschreven. Waarom scrub gebruiken goed is na het reinigen? Omdat je met behulp van deze scrub overtollige dode huidcellen kunt verwijderen. En dit leidt ertoe dat jouw huid minder droog wordt. Zeker als je dus regelmatig last hebt van een droge huid, is het een aanrader om scrubben toe te voegen aan jouw skincare routine. Scrubben hoef je niet elke dag te doen, een paar keer per week is hierbij vaak voldoende. Zorg er dus voor dat je over een goede scrub beschikt.

Hydrateren van je gezicht

Ook een belangrijk onderdeel van een skincare routine: hydrateren. Na het reinigen en scrubben van de huid, kan het goed zijn om een hydraterend verzorgingsproduct aan te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hydraterende crème. Hier heb je dan ook ruime keuze in, want er zijn genoeg hydraterende crèmes te koop die goed zijn voor het hydrateren van jouw huid. Door jouw gezicht regelmatig te hydrateren, zorg je ervoor dat jouw huid niet de kans krijgt om uit te drogen. En dit is belangrijk als je jouw huid goed wilt blijven verzorgen!

Wil jij als man zijnde jouw huid in goede conditie houden? Dan is het volgen van een skincare routine zeker geen slecht idee. De basis van een goede routine is het reinigen, scrubben en hydrateren van jouw gezicht. Het kost maar weinig tijd en moeite, maar levert jou wel een goed verzorgde huid op. Houd bovenstaande tips dan ook zeker in gedachten als je hier graag meer aandacht aan wilt besteden. Ben je op zoek naar goede producten voor jouw skincare routine? Kijk dan zeker eens bij The Ordinary bij Douglas