Slim geld besparen voor je onderneming

Slim geld besparen voor je onderneming

juni 11, 2021 0 Door Bart Jans

Ondernemen kost veel geld, daarom wil je graag wat geld besparen, maar in sommige gevallen is goedkoop duurkoop en in andere gevallen is het juist erg slim en zou meer betalen tot een grote miskoop leiden. Wat zijn nou punten waarop je slim kunt besparen zonder dat het afdoet aan de kwaliteit?

Tweedehands kantoormeubelen

Een uitgave die erg kan oplopen in de kosten is het inrichten van een kantoor. Dit is een punt waar je prima op kunt besparen. Niet door de goedkoopste stoelen neer te zetten die je kunt vinden, want jij en je medewerkers moeten wel ergonomisch kunnen werken, maar door tweedehands te kopen. Als je bij een goede aanbieder koopt kun je veel kantoormeubelen vinden die nog in goede staat zijn, maar wel flink zijn afgeprijsd. Van ergonomische stoelen tot zit sta bureaus tot kasten, je kunt alles wel tweedehands vinden en hierop besparen. Om geld te besparen zonder de kwaliteit te verlagen kun je dus tweedehands kantoormeubelen kopen.

Hoe rijd je naar je werk?

Een ander manier om geld te besparen is door te kijken hoe je rijdt. Rijd je een auto van de zaak en betaal je bijtelling of gebruik je de auto privé en belast je de kosten door aan je onderneming? Dit kan allebei maar in bepaalde situaties kan het een goedkoper uitpakken dan het ander. De cataloguswaarde, de auto die je rijdt en hoeveelheid kilometers die je rijdt hebben allemaal invloed op welke optie het voordeligst is voor jou. Het kan het zeker waard zijn om dit eens goed uit te zoeken.

Verzekering en bank

Verzekeringen kunnen erg duur zijn. Heb jij goed in zicht welke verzekeringen je op dit moment hebt en wat deze allemaal dekken? Misschien is hier wel overlap in of vind je een verzekering die toch niet nodig is. Dan is dat een makkelijke besparing. Ook kosten van de bank kunnen enorm veel verschillen per bank. Soms betaal je een hoop extra kosten voor services die je niet eens gebruikt. Allemaal dingen om eens goed uit te zoeken. Het kost wat tijd, maar dan levert het je ook wat op.