Spelend leren

Spelend leren

oktober 27, 2020 0 Door Bart Jans

Naarmate je kind opgroeit zullen ze steeds meer willen ontdekken en steeds meer dingen beleven. Dit is een fase van het kind waar je als ouder super veel van kan genieten. Om je kind optimaal te laten genieten van deze levensfase is het leuk als je genoeg leuk speelgoed in huis haalt waarop ze lekker kunnen experimenteren. Zo kan je de avontuurlijke jaren van je kind met een lach volgen. 

Crayola  

Crayola is een educatief merk kinderspeelgoed waar de kids van tegenwoordig dol op zijn. Crayola staat vooral bekend met hun Crayola color wonder speelgoed. Dit is de speelgoedlijn waarmee kinderen zelf iets kunnen creëren. Omdat ze hierdoor hun creativiteit kunnen uiten en ontwikkelen werkt het speelgoed ook nog eens heel educatief. Het speelgoed bestaat uit veel stiften met kleurboeken, maar ook vingerverf en glitters. Hoe leuker het kind het speelgoed vindt, hoe viezer ze zichzelf en de omgeving maken, hoe meer jullie als ouders kunnen opruimen. Dit is zeker wel een vuistregel die veel ouders kunnen bevestigen. Maar ze kunnen ook bevestigen dat alles het helemaal waard is. Je ziet het kind zo leuk spelen. Geef je kind de middelen en de ruimte om lekker te kliederen en iets prachtigs te maken. Wie weet heeft de kleine het voor jou gemaakt en mag je het boven je bed hangen.  

Boekjes 

De kinderen vinden het ook heel erg leuk om lekker te bladeren in allerlei boekjes. Boekjes met veel kleuren en leuke stripfiguurtjes worden erg gewaardeerd. Je kan het als lieve papa natuurlijk voorlezen maar je kind kan het ook zelf lezen. Het snapt de woorden nog niet maar volgt het verhaal wel door goed naar de plaatjes te kijken. Hiermee ontwikkelt het kind empathie. Het kind probeert namelijk het verhaal te snappen uit de emoties van de stripfiguren. Het is hartverwarmend om je kleine sip te zien kijken wanneer de olifant verdrietig is en te zien schaterlachen als de olifant weer blij kijkt.