Tekenen dat je een beugel nodig hebt

Tekenen dat je een beugel nodig hebt

juli 4, 2022 0 Door Bart Jans

Een beugel is een veel voorkomende behandeling voor mensen die orthodontische zorg nodig hebben. Mensen met een beugel ervaren daarna meer zelfvertrouwen en hebben een betere mondhygiëne. Als je overweegt een beugel te nemen, maar niet zeker weet of je dit moet doen, moet je zeker naar je tandarts gaan om je gebit te laten controleren.

Je hebt een overbeet of kruisbeet

Overbeten en kruisbeten zijn wanneer de boventanden over de ondertanden bijten of wanneer de boventanden voor de ondertanden bijten. Tandenknarsen is ook een veelvoorkomend probleem voor mensen met slecht uitgelijnde kaken. Als je tijdens het slapen met je tanden knarst of vaak je kaken op elkaar klemt, kan dit extra problemen zoals temporomandibulair gewrichts-disfunctie en hoofdpijn veroorzaken. Dit soort problemen kan leiden tot andere gezondheidsproblemen, zoals migraine, kaakpijn, tandbederf en tandvleesaandoeningen als gevolg van een gebrek aan goede mondverzorging. Als je je overbeet of kruisbeet wilt laten verhelpen, is een bezoek aan een tandarts Den Haag het beste wat je kunt doen.

Je hebt een open beet

Een open beet is een probleem met de uitlijning van je boven- en ondertanden. Als je een open beet hebt, zullen je boventanden verder naar achteren staan ​​dan je ondertanden als je je mond sluit. Dit kan tandvleesproblemen veroorzaken en het kauwen van voedsel bemoeilijken. Een gesloten beet is het tegenovergestelde van een open beet. In dit geval staan ​​je boventanden dichter bij elkaar dan bij je ondertanden wanneer je je mond sluit. Dit kan na verloop van tijd druk op het kaakbot veroorzaken en het risico op tandvleesaandoeningen vergroten. Het is dus belangrijk om dit probleem op te lossen voordat het erger wordt.

Je hebt spleetjes tussen je tanden

Als je spleetjes tussen je tanden hebt, hoeft dat niet per se een probleem te zijn. Sommige mensen worden geboren met ruimte tussen hun tanden en kiezen en dat is prima. Er zijn andere manieren om deze gaten te dichten naast het nemen van een beugel. Als je echter de best mogelijke glimlach wilt en je zelfverzekerd wilt voelen, kun je het beste hulp zoeken bij tandheelkundige professionals. Wanneer je een beugel krijgt, zullen ze elke tand rechtzetten zodat er geen opening tussen zit. Dit zorgt voor een mooie en gezond ogende glimlach.