Tien tips om rugpijn te vermijden en te behandelen bij het dragen van je baby

Tien tips om rugpijn te vermijden en te behandelen bij het dragen van je baby

april 29, 2020 0 Door Bart Jans

Een moeder of vader zijn, kan leiden tot rugpijn met een baby die je op tilt en voedt. Krijg tips van een professional in de rugzorg om hernia, ischias en meer klachten te voorkomen.

Als nieuwe ouder word je gewaarschuwd voor de slapeloze nachten en de frequente luierwisselingen. Maar waarschijnlijk heeft niemand je verteld over de mogelijke rugpijn die kan ontstaan ​​door het dragen en vasthouden van een baby gedurende meerdere uren per dag.

Het is normaal dat een vrouw tijdens de zwangerschap rugpijn krijgt vanwege het extra gewicht dat ze draagt. Dit verdwijnt meestal een paar weken na de bevalling, maar het kan terugkeren als de moeder haar baby dagelijks optilt en draagt. Dit kan ook van invloed zijn op de vader, verzorger, vrienden en familie die met de pasgeborene helpen.

Veel voorkomende rug aandoeningen die bij nieuwe ouders voorkomen en die resulteren in rugpijn zijn de eenvoudige spierverstuikingen en verrekkingen. Dit wordt meestal geassocieerd met de nieuwe verandering in je leven en veranderingen in de typische dagelijkse routine. Minder vaak voorkomende problemen zijn een echte hernia of ernstig letsel. Deze kunnen door een arts worden gecontroleerd als rugklachten langer duren dan verwacht.

Het optillen van de baby is een van de belangrijkste oorzaken van rugpijn bij nieuwe ouders. In het begin dragen mama en papa een baby van 3 tot 5 kilo. Maar tegen de tijd dat het kind een jaar oud is, dragen ze een baby van 7 tot 14 kilo. Ouders moeten zich zorgen maken over meer dan alleen het gewicht van het kind, want een baby wordt ook geleverd met extra bagage, zoals een luiertas, autostoel, kinderwagen en andere benodigdheden die allemaal kunnen bijdragen aan de lading.

Een andere mogelijke oorzaak van rugpijn bij nieuwe ouders is de hoeveelheid tijd die ze over hun baby buigen en de positie gedurende lange tijd vasthouden.

Gelukkig zijn er veel opties om rugpijn te voorkomen met kleine aanpassingen aan je huidige activiteiten en het nemen van stappen om de spieren te versterken.

Verstandig uw baby optillen

Knieën, alstublieft. Zorg er bij het oppakken van uw baby uit een wieg, wieg, kinderwagen, autostoeltje of de vloer voor dat u uw knieën buigt zodat u gehurkt bent en niet buigt vanuit de taille. Houd je rug recht, je voeten op heupbreedte van elkaar en houd je baby dicht bij je lichaam. Gebruik de kracht van je benen in plaats van je rug om op te staan.

Neerstorten. Zoek naar een wieg met neerklapbare zijkanten en doe dit elke keer dat u uw baby erin steekt of hem uit de wieg haalt. Dit voorkomt dat u naar beneden moet reiken om de baby meer dan nodig op te voeden.

Je baby voeden

Moeders, zorg er bij het verzorgen voor dat u een stoel met rugsteun kiest, zodat u rechtop kunt zitten. Zorg ervoor dat u de baby naar uw borst brengt in plaats van voor de baby te buigen, wat gemakkelijk kan worden gedaan met behulp van kussens om de baby te ondersteunen.

Neem even de tijd voor je. Moeders kunnen ook een paar keer in het schouderblad knijpen voordat ze borstvoeding geven om de spieren te activeren die hun bovenrug ondersteunen..

Dragen en reizen met je baby

Handsfree vasthouden. Een draagzak is een geweldig hulpmiddel om uw kleintje te dragen, maar ze kunnen ook rugpijn veroorzaken. Als je op zoek bent naar een draagzak baby, kies er dan een met brede, gewatteerde schouderbanden en een riem die om je heupen loopt om een ​​deel van het gewicht te verdelen en de baby hoger op je lichaam te houden. Deze plaatsing is ideaal om uw kind voor een lange periode te dragen.

Niet zo hip. Draag uw kind indien mogelijk niet op uw heup, omdat dit de rugspieren kan overbelasten. Ik weet dat dit een gemakkelijke manier is om uw kind te dragen, maar als u deze methode gebruikt, zorg er dan voor dat u tussen beide kanten wisselt om het draagvermogen gelijk te maken.

Als u kinderen meeneemt of in het autostoeltje plaatst, vermijd dan om vanuit een staande positie aan de deur te reiken als u kunt. Ga in plaats daarvan naast het autostoeltje zitten met uw kind op schoot en draai uw lichaam opzij om de baby in het zitje te plaatsen. Zorg er ook voor dat u het autostoeltje op de juiste manier vasthoudt terwijl u ermee rondloopt. Draai je arm in en onder het handvat en til de basis op met je hand.