Tijd besparen met full-body workouts

Tijd besparen met full-body workouts

oktober 19, 2021 0 Door Bart Jans

Bespaar tijd en voorkom een plotselinge en dramatische afname van de merkbare resultaten van uw reguliere trainingen met een full body workout. Een full body workout is precies hoe het klinkt: een workout die erop gericht is om alle belangrijke spiergroepen in één enkele sessie te raken. Populaire schema’s omvatten oefeningen voor rug, benen, borst, schouders, armen en kern. Voor het trainen van de kern kun je een medicine ball kopen. Voor vele andere oefeningen kun je beter een gewichtsvest 20 kg aantrekken om oefeningen zwaarder te maken.

De voordelen van full-body workouts

Een full-body workout brengt vele voordelen met zich mee. Het bespaart je niet alleen tijd, maar het geeft je ook meer hersteltijd tussen trainingen omdat je trainingsfrequentie naar beneden gaat. Dat geeft je lichaam meer tijd voor rust en herstel voordat het weer naar de sportschool gaat voor een nieuwe grote sessie. Een medicine ball kopen kan een waardevolle toevoeging zijn voor full-body workouts omdat je er verschillende spiergroepen mee kan trainen. Daarnaast kan het veranderen van je normale trainingsschema door af en toe een full-body workout te doen zorgen voor een stimulans om nieuwe groei aan te wakkeren. Omdat er meer spiergroepen tegelijk worden bewerkt, krijgt je lichaam meer waar voor zijn geld als het gaat om spierstimulatie. Door meerdere keren per week grote samengestelde bewegingen uit te voeren – en in verschillende rep-reeksen – stimuleer je meer spiervezels.

Voor wie zijn deze full-body workouts?

Full-body workouts zijn voor iedereen. Deze trainingen zullen je helpen droge spieren te behouden en zijn dus ook goed om af te vallen. Daarnaast helpen deze trainingen je om het hele lichaam sterker te maken, waardoor je ze dus ook kunt gebruiken als krachttraining. Als je een échte krachtpatser bent kun je zelfs de workout doen met een gewichtsvest 20kg. Ook als je nieuw in de sportschool bent bieden deze trainingen een platform van waaruit je jouw vaardigheden kunt aanscherpen en meer te weten kunt komen over de mechanica van je lichaam.