Tips voor het kiezen van de juiste natuursteen voor de vloer of de muren van je huis

Tips voor het kiezen van de juiste natuursteen voor de vloer of de muren van je huis

mei 9, 2022 0 Door Bart Jans

Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van natuursteen voor vloeren, muren, of andere delen van je huis, kun je nu proberen natuursteen op maat te bestellen. Maatwerk natuursteen wordt op maat gemaakt naar jouw wensen. Het voordeel is dat je natuursteen kunt bestellen met elk motief, kleur, en vorm die bij je thuis aan je wensen is aangepast. Op die manier heeft de natuursteen die je gebruikt zijn eigen kenmerken en laat hij je speciale eigenschappen en smaak zien. Bovendien kun je hem ook overal in je huis toepassen, zowel voor het interieur als voor de decoratie. Het kiezen van natuursteen is geen eenvoudige zaak. Je moet eerst alle soorten, texturen, kleuren, en kenmerken van de natuursteen kennen om een goede keuze te maken. Je kutn de volgende tips volgen om geen verkeerde keuze te maken.

De textuur van natuursteen kennen

Natuursteen heeft een fijne en een grove textuur. Als je natuursteen voor de vloer van de woonkamer wilt gebruiken, kun je natuursteen kiezen van graniet of marmer. Natuursteensoorten graniet en marmer hebben een gladde en glanzende textuur. Ze zijn geschikt voor gebruik op vloeren in je hele huis. Behalve voor vloeren kunnen graniet en marmer ook voor muren gebruikt worden. Als je van plan bent om natuursteen te gebruiken voor de badkamervloer of garagevloer, dan kun je de soort natuursteen kiezen die een oppervlak heeft met een licht ruwe of golvende textuur. Het is de bedoeling dat de vloer niet glad en gevaarlijk wordt wanneer de natuurstenen vloer aan water wordt blootgesteld.

Kleur van natuursteen

Als je natuursteen gaat gebruiken moet je eerst beslissen welke kleur bij het thema van je huis zal passen. In principe heeft natuursteen natuurlijke en neutrale kleuren, zoals grijs, crème, wit, en zwart. Wil je je huis ruimtelijker laten lijken, dan kun je natuursteen kiezen dat helder gekleurd is, zoals crème of lichtgrijs. Je kunt echter ook natuursteen gebruiken die iets donkerder van kleur is, zoals donkergrijs. Zo krijg je een koel, schaduwrijk en echt natuurlijk gevoel. Behalve de textuur en kleur moet je ook de sterkte en duurzaamheid kennen van de natuursteen die je gaat kiezen.