Tips voor het verzenden van webshop bestellingen

Tips voor het verzenden van webshop bestellingen

april 2, 2021 0 Door Bart Jans

Nu we allemaal massaal online shoppen hebben webshops het drukker dan ooit. Ook is dit een mooie kans voor nieuwe ondernemers om te beginnen met een webshop. Omdat dit soort ondernemingen nu heel populair zijn geven we je graag een paar tips voor het verzenden van webshop bestellingen.

Vergelijk vervoerders

Een belangrijk onderwerp bij het verzenden van bestellingen voor jouw webshop is het kiezen van een vervoerder. Elke vervoerder heeft zo z’n eigen voor- en nadelen. Vergelijk deze dus goed. En let hierbij natuurlijk goed op de prijs. Gelukkig bestaan hier vergelijkingssites voor die je hierbij kunnen helpen. Elke webshop heeft eigen behoeften waardoor we niet definitief kunnen zeggen welke vervoerder we aanbevelen. Bekijk het aanbod zelf eens goed en binnen no-time kun je jouw eerste pakket versturen.

Samenwerken met een andere webshop

Hoe meer bestellingen je verzendt, hoe goedkoper het verzenden wordt. Een interessante optie zou dun kunnen zijn om te kijken of je kunt samenwerken met een webshop in de buurt. Zo kunnen jullie de bestellingen bundelen en besparen op verzendkosten.

Verzend naar afhaalpunten

Nog een manier om op de kosten te besparen is door te verzenden naar pakketpunten. Vaak kunnen vervoerders deze bezorgingen goedkoper aanbieden omdat er veel pakketten naar dezelfde locatie gaan. Daarnaast is het ook erg prettig voor je klanten. Er zijn een hoop mensen die de voorkeur hebben aan het gebruik van pakketpunten, omdat ze dan bijvoorbeeld niet thuis hoeven te wachten.

Goed verpakken

Niets is zo vervelend voor een klant als een pakketje ontvangen en hier een kapot product in vinden. Dit is niet alleen vervelend voor je klant, maar ook voor jou. De klant gaat klagen en heeft een negatieve ervaring met jouw webshop. Als je een goede service biedt moet je het product vervangen, wat je winst natuurlijk verminderd. Het is het daarom zeker waard om aandacht te besteden aan het goed verpakken van je product.