Tips voor het vinden van de juiste verlovingsring

Tips voor het vinden van de juiste verlovingsring

november 12, 2020 0 Door Bart Jans

Wordt het tijd om te gaan winkelen? Gefeliciteerd! Een verlovingsring kopen en je klaarstomen voor het aanzoek is een gekke spannende tijd, en het is makkelijk om in de romantiek verzeild te raken, maar vergeet niet: Een verlovingsring is meestal een aanzienlijke uitgave, dus je wilt er zeker van zijn dat je het goed doet. Deze blog is de sleutel tot het vinden van de perfecte verlovingsring voor je toekomstige verloofde.

Kijk welke vorm je wilt

Als je weet wat je toekomstige verloofde wil op het gebied van diamantvorm, dan helpt dat de verlovingsringjacht enorm. Elke vorm (ook wel bekend als een slijpvorm) is anders geprijsd en elke vorm heeft een andere prijs per karaat. Ronde sneden zijn het duurst, terwijl peren en markiezen minder duur zijn. Als de grootte voor u belangrijk is, kunt u meer karaat krijgen tegen een betere prijs als u een alternatieve vorm kiest in plaats van de klassieke ronde snit.

Kies een metaal

Van oudsher worden verlovingsringen (en ook trouwringen) gemaakt van geelgoud, witgoud, zilver of platina, maar de laatste jaren is ros├ęgoud ontstaan als een fris en modern alternatief. Terwijl platina er vrij gelijkaardig kan uitzien als zilver, is platina beduidend duurder omdat het een grotere dichtheid heeft (en ook zeldzamer is). Sommige metalen krassen gemakkelijker dan andere, dus zorg ervoor dat u rekening houdt met levensstijl en budget.

Meten is weten

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat je allebei je ringvingers goed opgemeten krijgt. Je wilt geen ring die je bloedsomloop afsnijdt of, erger nog, die zo los is dat hij eraf kan vallen. Het moet knus maar comfortabel aanvoelen. Als je niet samen op zoek bent naar verlovingsringen, kun je in je eentje in een juwelierswinkel je maat laten bepalen en dan de volgende keer dat het onderwerp aan de orde komt, terloops je maat vermelden.

Ben je op zoek naar een verlovingsring Antwerpen? klik dan op de link.