Top 5 redenen om in 2020 een elektrische auto te leasen

Top 5 redenen om in 2020 een elektrische auto te leasen

november 16, 2020 0 Door Bart Jans

Elektrische auto’s. Ze zijn schijnbaar al het modewoord van 2020 geworden, slechts een paar maanden na het begin van het nieuwe decennium. Er is echter één probleem: de kosten. Aangezien de technologie voor elektrische voertuigen evolueert, is de prijs om een early adopter te zijn nog steeds vrij hoog. Dit is waar het leasen van elektrische auto’s veel kosteneffectiever kan blijken te zijn. Er zijn veel kostenbesparende voordelen verbonden aan het leasen van elektrische voertuigen en dit zijn 5 redenen waarom elektrisch leasen beter is dan kopen.

Maximaliseer uw koopkracht
Zoals gezegd zijn sommige elektrische auto’s nog best prijzig. Veel automobilisten beschouwen elektrische auto’s als buiten hun koopkracht, vooral op topmodellen.

Door een kleine elektrische auto te leasen worden veel van deze kosten weggenomen. Doordat elektrische auto’s veel meer van hun waarde behouden in vergelijking met brandstof aangedreven alternatieven, verschillen de maandelijkse leasekosten niet zo veel van standaard brandstofopties. Dit laat de mogelijkheid om uw koopkracht te maximaliseren, waardoor u met uw geld naar grotere merken en hogere uitrustingsniveaus kunt gaan dan bij een standaardaankoop.

Belastingvrijstellingen
Automobilisten kunnen op verschillende manieren de bedrijfskosten van hun voertuigen verlagen door middel van belastingvrijstellingen. Volledig elektrische voertuigen met een marktwaarde van minder dan £ 40.000 zijn vrijgesteld van wegenbelasting, waardoor bestuurders mogelijk honderden euro’s per jaar kunnen besparen.

Zakelijke gebruikers
Het leasen van elektrische auto’s biedt zakelijke gebruikers extra manieren om te sparen. Elektrische auto’s bieden de laagste tarieven van de Benefit in Kind (BiK) -belasting die van de waarde van de auto wordt afgetrokken. Hiermee wordt berekend hoeveel voordeel zakelijke gebruikers uit hun bedrijfswagen halen. Met elektrische auto’s met de laagste tarieven van BiK hebben ze de mogelijkheid om automobilisten elk jaar opnieuw aanzienlijke bedragen te besparen.

Brandstofkosten
Hoewel de oplaadkosten van elektrische voertuigen enorm kunnen variëren, wordt algemeen aangenomen dat de gebruikskosten lager zijn dan die van auto’s op brandstof. Er zijn twee manieren om uw elektrische auto op te laden dat zijn:

  • Thuis opladen
  • Opladen in het openbaar

Onmiddellijke kracht
Bij elektrische voertuigen wordt al uw vermogen opgeslagen in batterijen die zich door de hele auto bevinden. In tegenstelling tot conventionele verbrandingsmodellen is er geen proces om de brandstof om te zetten in stroom, wat betekent dat zodra u uw voet neerzet, de lading wordt toegepast op de plaats waar het nodig is en de versnelling onmiddellijk is. Zeer handig bij het inhalen op snelwegen en is een zekerheid voor automobilisten die op zoek zijn naar een spannende ervaring in hun nieuwe auto.

Uitstekend bereik
Nieuwe elektrische modellen verdringen de eerdere angst rond het bereik van het voertuig. U hoeft zich geen zorgen meer te maken dat u elke keer dat u de wekelijkse boodschappen doet, moet stoppen om op te laden. Met sommige executive Tesla-modellen is het mogelijk om een ​​bereik te bereiken in het hoge bereik van 300 mijl, beweert de Model S tot wel 375 mijl te bereiken op één lading. Meer reguliere modellen, zoals de Kia e-Niro, kunnen nog steeds een actieradius van ongeveer 280 mijl halen.