Traplift voor persoon met obesitas

Traplift voor persoon met obesitas

januari 27, 2022 0 Door Bart Jans

Dankzij een traplift kunnen veel personen, ondanks hun situatie, veilig en probleemloos een andere verdieping in het huis bereiken. Vooral voor senioren is de traplift een prettige toevoeging in huis als valpreventie. 

Een reguliere traplift is in staat maximaal 150 kg te verplaatsen. Het is echter mogelijk dat een persoon lijdt aan obesitas en daarom geen gebruik kan maken van trapliften. Voor deze personen is een speciale traplift ontwikkeld, waarbij de traplift meer gewicht kan verplaatsen. 

Obesitas

Ruim 13,9% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder lijdt momenteel aan obesitas. Bij deze personen is er overtollig vet opgeslagen, waardoor er sprake is van ernstig overgewicht. Deze personen tellen een BMI (Body Mass Index) 30 of hoger. Vanaf een BMI van 40 zal kun je spreken over obesitas met ernstige gezondheidsklachten. 

Veel bewegen

Personen met obesitas doen er verstandig aan om regelmatig te bewegen. Wandelen of traplopen kan al voldoende zijn om overtollig vet weg te werken. Maar niet iedereen met obesitas is in staat aan lichaamsbeweging te doen. Zo kunnen de klachten bij het bewegen ernstiger worden, zoals kortademigheid en slijtage van de gewrichten. In dit geval is het essentieel gebruik te maken van hulpmiddelen, zoals een traplift. https://www.trapliftenvergelijken.nl/

Trapliften voor personen met obesitas

Een traplift, ontworpen voor personen met obesitas, kan een persoon die zwaarder zijn dan 150 kilo probleemloos vervoeren. Deze speciale trapliften zijn immers in staat een gewicht van ruim 300 kg te dragen. Hierdoor kunnen personen met ernstig overgewicht ook een traplift in beschikking stellen. Wel zo veilig.