Uw huis duurzaam verbouwen

Uw huis duurzaam verbouwen

april 20, 2020 0 Door Bart Jans

In de geschiedenis is er niet duurzaam gebouwd. Vooral in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw zijn er onacceptabele woningen weggezet. Woningen die niet goed geïsoleerd waren en dit ook op geluid, materialen die ondeugdelijk waren zoals vloeren waar betonrot in kwam. Het accent lag toen op de snelheid waarmee woningen gerealiseerd werden en niet op kwaliteit. Gelukkig is een huis duurzaam te verbouwen.

Isoleren

Het is interessant om gelijk goed te isoleren. Vroeger werd het dak niet goed geïsoleerd; een zolder was in de zomer heet en in de winter warm, en pas later zijn ze dat aandacht gaan geven. Nu ligt bij een verbouwing het huis toch overhoop, handig is om dan gelijk isolerende platen of deken naar zolder te brengen en aan te brengen. Het materiaal is vrij goedkoop, u verdient het snel terug. En mocht de verbouwing het dak zijn, overweegt u dan een zonnepaneel op het dak. Voor het overige hangt het er vanaf; als er kozijnen vervangen moeten worden, kies dan gelijk voor van dat warmte werende glas. Het houdt niet alleen in de zomer de hitte buiten, maar ook in de winter de warmte binnen. En misschien kan er tijdens de verbouwing ook nog wat spouwmuurisolatie meegenomen worden.

Nog meer winst

Bij duurzaam verbouwen is er ook veel te winnen in de keuken en badkamer. Voor in de keuken is er veel energiezuinige apparatuur te krijgen. Mengkranen, en de betere is echt een investering, kan veel water besparen. Nu zijn die goede dure mengkranen wel kranen die zo twintig jaar meegaan. Niet zo duur is een waterbesparende douchekop; die verdient u snel terug. En zo met alles bij elkaar, is er een duurzame energiezuinige woning te maken met materialen die u duurzaam kan noemen.

Lagere energierekening

Door het duurzaam verbouwen zal u daarna minder verbruiken en zo een lagere rekening van de energieleverancier krijgen. U bespaart na de verbouwing immers op gas, water en elektriciteit. Maar u kunt ook direct een lagere energierekening krijgen door overstappen energieleverancier. Overstappen gaat makkelijk en het bespaart elk jaar een hoop geld. Vergelijk energie en maak daarnaast gebruik van de andere tips alleen dan bespaar jij maximaal op je energierekening.