Veel gestelde vragen omtrent pakketverzending

Veel gestelde vragen omtrent pakketverzending

december 15, 2020 0 Door Bart Jans

Als zakelijk een pakket wil versturen naar het buitenland dan heeft u daar ongetwijfeld een aantal vragen bij. Het is belangrijk om eerst goed geïnformeerd te zijn voordat u het pakket uit handen geeft. Hieronder vindt u een aantal veel gestelde vragen omtrent zakelijke pakketverzending naar het buitenland, maar u kunt uiteraard ook kijken op de pagina: Pakket versturen buitenland.  

Is het mogelijk om de lading te verzekeren? 

Ja, het is mogelijk. Voor internationale verzending via PostNL is de standaard aansprakelijkheid maximaal € 500,00 en kunt u dit verhogen tot het door u gewenste bedrag. Bij andere vervoerders kunt u de aansprakelijkheid van de vervoerder verhogen met een percentage van de kosten tot het gewenste bedrag. 

Welke producten kunnen niet worden verzonden? 

Voor de veiligheid van iedereen vervoerders kunnen sommige artikelen niet verzonden worden. Dit geldt voor goederen waarvan het vervoer verboden is door de nationale en internationale wetgeving. Als afzender bent u verantwoordelijk voor het naleven van deze wet. U bent persoonlijk verantwoordelijk voor alle financiële en juridische gevolgen als u zich niet aan deze wet houdt. 

De volgende artikelen mag u niet verzenden:  Munten, bankbiljetten, betaalmiddelen. Artikelen met een ongewoon hoge waarde (bijvoorbeeld kunst, antiek, edelstenen en sieraden). Planten, dieren, dierenhuiden, bont. Verdovende middelen, tabak en tabaksproducten bij wet verboden. Gevaarlijke goederen en stoffen zoals olie, verf en andere brandbare vloeistoffen. Dit omvat het sturen van een motor- of versnellingsbakblok met olie of brandstof. En als laatste is het natuurlijk strikt verboden om vuurwapens te verzenden.

Wat moet ik doen als het pakket beschadigd is? 

Ondanks de zorg die vervoerders aan uw zending besteden, is het mogelijk dat uw zending beschadigd raakt. Om voor betaling door de vervoerder in aanmerking te komen, dient u schade binnen 3 werkdagen na levering te melden. Als de claim wordt voldaan door de vervoerder en de vervoerder daarom de verantwoordelijkheid aanvaardt voor de veroorzaakte schade, wordt een compensatiebedrag betaald. Dit is afhankelijk van de omstandigheden waarin de vervoerder opereert. Bepaalde artikelen zijn standaard uitgesloten van schadevergoeding, zoals glas en breekbare zaken. Het is raadzaam om de ontvangers van tevoren te informeren dat als er bij aflevering zichtbare schade aan het pakket is, dit door de chauffeur op de vrachtbrief van de vervoerder moet worden vermeld. Uiteraard kan de ontvanger ook onder voorbehoud tekenen voor de verzending.