Verantwoord zonnen doe je zo!

Verantwoord zonnen doe je zo!

maart 8, 2021 0 Door Bart Jans

De lente staat alweer voor de deur en het zonnetje laat zichzelf vaker zien. We kunnen allemaal niet wachten om dat door de zon gekleurde tintje te krijgen. Maar of je hier nu op vakantie, het terras of in je achtertuin je best voor gaat doen, je moet je niet vergeten in te smeren!

Gebruik je zonnebank crème!

Huh, wat zeg je nu? Ja, dat halfvolle flesje zonnebank crème die je in de herfst hebt gekocht komt nog steeds van pas! Je kunt deze namelijk goed gebruiken onder je zonnebrandcrème. Wanneer je een zonnebank crème met bronzer combineert met een zonnebrandcrème, kun je verantwoord zonnen met een extra bronzer. Gebruik de producten van bijvoorbeeld Australian Gold om het te laten lijken alsof je net terugkomt van vakantie!

Hoe belangrijk is zonnebrandcrème?

We denken allemaal weleens dat we sneller bruin kunnen worden als we geen zonnebrand gebruiken. Dit is niet alleen niet waar – want je wordt juist sneller rood – maar het is ook nog eens ontzettend slecht voor je huid. Afhankelijk van je huidtype zal je een crème moeten kiezen met SPF 15, 20, 30 of 50 zodat je niet verbrand. Let er ook op dat ze waterproof zijn. Je wilt de crème er natuurlijk niet afzweten of laten verdwijnen wanneer je het zwembad in duikt. Ook handig, bij Australian Gold zonnebrand kun je kiezen tussen producten voor je lichaam of speciaal voor je huid!

Na verzorging

Met alleen zonnebrand – en eventueel zonnebank crème – ben je er nog niet. Zorg altijd voor een goede Aftersun om je huid te verzorgen. Wanneer je verbrand bent kun je voor een product gaan waar in Aloë Vera verwerkt zit. Je huid zal dit je in dankbaarheid afnemen en jouw bruine tintje zo lang mogelijk onderhouden. Dat is iets wat we allemaal willen, toch!?