Video conferencing is de nieuwe manier van online vergaderen

Video conferencing is de nieuwe manier van online vergaderen

oktober 22, 2020 0 Door Bart Jans

Maakt u al gebruik van video conferencing bij uw bedrijf en bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wat de toekomst van video conferencing te bieden heeft? Lees dan snel verder, we vertellen je er in deze blog meer over.

Wat is een videoconferentie?? 

Als we het hebben over een videoconferentie, communiceer je eigenlijk online met meerdere mensen tegelijk. Je gebruikt beeld, geluid en soms documenten om informatie met elkaar te delen, bijvoorbeeld over een project waar je samen aan werkt. Populaire tools voor videoconferenties zijn bijvoorbeeld: Microsoft Teams, Skype for Business, Google Hangouts, Zoom.

Video conferencing in de toekomst 

Met de komst van virtual reality en augmented reality kun je je voorstellen dat je bijvoorbeeld een VR-bril kunt gebruiken om verbinding te maken met videoconferenties en op afstand een lezing of live meeting kunt volgen. Je ziet elkaar op afstand en voelt alsof je echt ter plaatse bent, terwijl je in feite op afstand videogesprekken voert vanuit je eigen kantoor of zelfs vanuit je woonkamer. Of dit echt de toekomst zal zijn, valt nog te bezien. We zouden tenslotte toch graag face-to-face met elkaar willen praten in plaats van met elkaar op afstand contact te hebben.

Op afstand online vergaderen

Deze tools maken niet alleen samenwerking op afstand gemakkelijker, maar dankzij een goede netwerkinfrastructuur en hoge internetsnelheden kunnen vergaderingen nu ook in high definition-video worden gehouden. Waarom zou u uren in het verkeer moeten staan ​​om in contact te komen met uw collega of klant als u ook gemakkelijk op afstand kunt communiceren via video conferencing.

Een snel overzicht van de voordelen van video conferencing

  • Tijd efficiënt online vergaderen
  • Werk met meer dan 1 persoon tegelijk op afstand
  • Milieuvriendelijk
  • Werk productiever met professionele video conferencing tools
  • Locatie onafhankelijk werken (waar een goede internetverbinding beschikbaar is)

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van video vergaderen en weet u niet waar u moet beginnen, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van video conferencing? Aarzel alstublieft niet contact met ons op te nemen. PCI Nederland helpt u graag verder.

All to keep you going.