Vijf leuke dagjes uit in Nederland

Vijf leuke dagjes uit in Nederland

juni 7, 2022 0 Door Bart Jans

Het lijkt misschien niet altijd zo, maar er is enorm veel te doen in Nederland. Als jij binnenkort een dagje vrij hebt, wordt het tijd om hier iets van te ervaren. Maar, waar begin je? In deze blog inspireren we je door vijf activiteiten die jij met je vrienden kunt ondernemen, binnenslands. Veel plezier!

De Efteling

We beginnen met één van de bekendste uitjes in Nederland: de Efteling. We zijn van mening dat iedereen dit een keer gezien moet hebben, want de wonderbaarlijke wereld die de Efteling weet te creëren is er één die je nooit meer zult vergeten. In de Efteling staan veel leuke attracties waar jij je tijd mee kunt besteden, maar de ervaring wordt eigenlijk het meest gemaakt door het park zelf. Deze is gevuld met sprookjesfiguren die je zult herkennen uit je jeugd. Dit maakt de Efteling een nostalgisch dagje uit met een avontuurlijke twist. 

Zaanse Schans

Wil jij op je dagje uit écht genieten van Nederland en zijn cultuur? Dan is Zaanse Schans precies waar jij naar op zoek bent! Deze plaats in Nederland is gevuld met windmolens: op en top Nederlandse cultuur dus. Vele van deze molens kun je in, waarna je uitleg krijgt over de functie van de molen, hoe deze werkt en verdere geschiedenis. Een bezoekje aan Zaanse Schans is niet alleen erg leerzaam, maar zorgt er ook voor dat je de hele dag veel te bewonderen hebt. 

Thorn

Als je denkt aan steden om te bezoeken in Nederland, zal je snel naar steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Maastricht gaan. Een stadje als Thorn zal niet snel te binnen schieten, maar toch is dit zeker het bezoeken waard. Thorn is een bijzondere stad, omdat het stadscentrum bijna volledig wit is. Dit unieke beeld trekt aardig wat toeristen, waardoor Thorn een verrassend gezellige stad. Zorg ervoor dat je je camera meeneemt als jij naar Thorn trekt, want je wilt dit unieke beeld zeker vastleggen.

Een scootertocht

Hou jij het liever dichtbij huis? Dan is een scootertocht een heel leuk dagje uit. Op de scooter geniet je optimaal van de Nederlandse natuur, dichtbij huis. Om optimaal te kunnen genieten van een scootertocht, is het handig om eerst een scooterverzekering te regelen. Inshared maakt een scooterverzekering vergelijken met andere verzekeringen mogelijk, waardoor jij de beste verzekering gemakkelijk vindt. Zo rijd je met een gerust hart rond en heb je een heerlijk dagje uit, zonder te veel organisatie. 

Een Nederlands concert

Je hoeft de radio maar aan te zetten en je hoort het direct: Nederland is een land met enorm veel talentvolle artiesten. Wat is nou een betere manier om hiervan te genieten dan door een concert te bezoeken? Veel Nederlandse artiesten touren regelmatig door heel Nederland, waardoor jij dichtbij huis van een leuk concert genieten kunt. Of jij nou voor een ouderwetse meezingavond met De Dijk gaat, of juist voor een nieuwer jasje met Froukje – een concert is in elk geval een onvergetelijke ervaring. 

Have fun!

Weet jij al wat je gaat doen op je komende vrije dag? Hopelijk hebben we je kunnen inspireren met een leuke activiteit. Geniet ervan!