Vissen aan de Oosterschelde in Zeeland

Vissen aan de Oosterschelde in Zeeland

juni 10, 2020 0 Door Bart Jans

Zeeland heeft vissers veel te bieden. Daarom is Zeeland zo geliefd. Overal vind je waterkanten. Naast de Noordzeekust zijn er natuurlijk de zoute binnenwateren. Veerse Meer, Grevelingenmeer, Oosterschelde en Westerschelde. De variatie is groot. Van strand tot dijk. Van kreek tot bootvissen. De recreatievisser én de sportvisser halen hier hun hart op. Zeeland combineert unieke visstekken met prachtige natuur.

Wie vist, is even weg uit de drukte. Zéker in Zeeland. Het enige dat je hoort, zijn vogels. De zachte wind en het kabbelende water. Misschien geen vis gevangen. En toch op en top ontspannen.

Er zijn verschillende vergunningen verkrijgbaar in Zeeland. Maar een vergunning is niet overal verplicht. Je hebt de VIS pas nodig om te vissen in de veelal zoete binnendijkse wateren.

Sportvissers kunnen in Zeeland vanaf de oever vissen. Bijvoorbeeld vanaf het strand of de dijk. Dat betekent dat je vist in kustwater. Hier heb je geen vergunning voor nodig. Maar je mag niet helemaal losgaan. Maximaal twee hengels, met maximaal 3 haken. Een klein deel van de stranden van Walcheren behoort tot de visserijzone. Dit zijn stranden ten noorden en zuiden van Domburg. Hier gelden geen beperkingen voor het aantal hengels en het aantal haken. Met een VIS pas of wormenspitvergunning mag je zeeaas spitten. Dat kan dan op de aangewezen spitvakken rondom de Oosterschelde en Westerschelde.

Vissen vanaf een boot

In de wintermaanden trekt de vis naar dieper water. Je kunt dan het best vanaf een boot vissen. De grootste kans dat je dan iets vangt. Een populaire boot visstek vind je op de Oosterschelde. Ook de stekken bij Stavenisse en het Goese Sas leveren goede visvangsten op. Heb je geen eigen boot. Scheep dan in aan boord van een charterboot. Hengels, aas, eten en drinken zijn aan boord. Je vaart af naar de mooiste visstekken op de Oosterschelde. En dan is het afwachten…

Het is wel handig wanneer je een seizoenplaats camping aan zee boekt. Op deze manier zit je dichtbij de Oosterschelde en Westerschelde.