Voedingsstoffen

Voedingsstoffen

december 9, 2021 0 Door Bart Jans

Voeding is misschien wel het belangrijkst van alles om gezond te kunnen leven. Het gaat dan natuurlijk om de stoffen die erin zitten, die het zo belangrijk maken om veel en gevarieerd te eten. De calorie├źn in voeding staat gelijk aan het aantal energie wat erdoor wordt verkregen. Teveel calorie├źn zal er daarentegen voor zorgen dat iemand aankomt en bij teveel ervan ook minder eetlust heeft. Dit kan ten koste gaan van andere voedingsstoffen zoals eiwitten. Om eiwitten aan te vullen kan iemand ervoor kiezen om wat supplementen te nemen waar het benodigde in zit. Tailwind nutrition is een supplement dat dit bevat en dus zorgt voor meer eiwitten aan het voedingsschema. Verder kan iemand ook voor vitaminepillen kiezen om voedingsstoffen toe te voegen.  

Vitamines 

Er zijn verschillende vitamines waar iemand wat aan heeft bij een gezond dieet. Een voorbeeld daarvan zijn de vitamines die in fruit zitten, dit is voornamelijk vitamine c. Deze vitamine zorgt voor een goed immuunsysteem en daarmee een betere weerstand. Naast vitamine c is er vitamine d. Deze zit vooral in de buitenlucht en kan dus simpelweg vergaard worden door naar buiten te gaan en daar de vitamine in te nemen. Elke vitamine heeft zijn eigen doel. Vitamine A bijvoorbeeld zorgt voor betere botten en een goede groei. Dit zit in calcium, wat bijvoorbeeld in melk zit. Kortom, elke vitamine zorgt ergens voor en een goed dieet bevat voldoende van allemaal. Daarom is het belangrijk om gevarieerd te eten. 

Sportschool 

In de sportschool kan de persoon verschillende dingen doen. Er zal een groep zijn die graag wilt afvallen en een groep die wilt aankomen. Andere willen weer in spiermassa aankomen of in ver afvallen. Er zijn genoeg opties en daarom is het belangrijk om de goede training te kiezen voor het beoogde doel. Cardio is bijvoorbeeld goed voor iemand die wilt afvallen en een stuk minder voor iemand die wilt aankomen, omdat er veel verband wordt.