Voordelen van het gebruik van een tuinkas om te tuinieren

Voordelen van het gebruik van een tuinkas om te tuinieren

mei 9, 2022 0 Door Bart Jans

Als je op dit moment wilt beginnen met tuinieren of je eigen tuin wilt aanleggen, dan moet je eigenlijk een tuinkas kopen voor in je tuin. In een land dat 4 seizoenen kent zoals Nederland, heeft tuinieren vaak veel risico’s door het extreme weer. Dit zorgt ervoor dat je alleen in bepaalde seizoenen kunt tuinieren. Gelukkig kun je met een tuinkas het hele jaar door tuinieren. Een broeikas kan namelijk veel voordelen bieden voor je beplanting. Lees de volgende uitleg over de voordelen van een tuinkas.

Planten beschermen tegen slecht weer

Het eerste voordeel van het gebruik van een broeikas is dat je planten beschermd kunnen worden tegen slecht weer. Planten hebben zon en water nodig om goed te groeien, maar direct zonlicht en te veel water zijn ook niet goed voor planten. Door een broeikas te gebruiken, komen de zonnestralen niet rechtstreeks in aanraking met de bladeren en de grond. Als het voortdurend regent, beschermt de kas je planten tegen waterplassen die je planten doen rotten. Het gebruik van een broeikas kan je planten ook beschermen tegen harde wind, ongedierte, en andere verstoringen van buitenaf.

Verhoging van de productiviteit van gewassen

Als je planten goed beschermd zijn, kunnen ze goed groeien en een maximale opbrengst produceren. Met de bescherming van de kas kun je het hele jaar door verschillende soorten planten kweken, of het nu bloemen, fruit of groenten zijn. Zo heb je elke dag verse voedselvoorraad. Behalve het gebruik van kassen moet je, om de productiviteit van je planten te verhogen, ook je planten goed en regelmatig verzorgen. Het gebruik van bepaalde apparatuur kan nodig zijn. Om het je gemakkelijker te maken je planten elke dag te verzorgen, is het een goed idee om een blokhut of houten opbergkist te maken om al je tuingereedschap in op te bergen. Zo ziet je tuin er netter, schoner en mooier uit.

Verse groenten en fruit zijn verkrijgbaar zonder bestrijdingsmiddelen

Door je eigen groenten en fruit in een kas te kweken, kun je er zeker van zijn dat je voedsel vers, gezond en vrij van bestrijdingsmiddelen is. Door een broeikas te gebruiken worden planten vruchtbaarder en groeien ze goed, zelfs zonder toevoeging van pesticiden of plantaardige middelen. Planten staan in een kas zodat ze beschermd zijn tegen ongedierte en andere factoren die de kwaliteit van de planten aantasten.