Waar je op moet letten wanneer je een nieuwe gitaar koopt

Waar je op moet letten wanneer je een nieuwe gitaar koopt

juli 12, 2022 0 Door Bart Jans

Veel nieuwkomers stellen deze vraag. Vaak weten zij niet voor welke speelwijze deze gitaar bedoeld is. Allereerst letten we op de structuur van de gitaar. De gitaar bestaat uit een body of een bovenblad. Het dek dient om het geluid van de snaren te versterken. De koffer kan groot of klein zijn. Hier hangt alles af van de voorkeuren van de muzikant. maar een gitaar met een groot dek is moeilijker te dragen, het geluid is luider. deze gitaar kan worden gebruikt in opnamestudio’s.

Het volgende deel van de gitaar is de hals. Het is bevestigd aan de body van de gitaar. Er zijn twee soorten hals: brede en dunne. Klassieke gitaren hebben een brede hals, er is meer afstand tussen de snaren, wat handig is voor het ontvangen van arpeggio’s (buste). Het is moeilijk om met zulke technieken op zo’n gitaar te spelen. Bijvoorbeeld, een barre opvoeren. Gitaren met een smalle hals vergemakkelijken deze taak, het is gemakkelijker om met een gitaar op deze gitaar te spelen.

Het volgende onderdeel van de gitaar zijn de snaren. Voorwaardelijk kunnen ze in twee soorten worden verdeeld: nylon en metaal. Nylon snaren worden gebruikt op klassieke gitaren met een brede hals. Zij zijn het perfecte gereedschap voor het spelen van arpeggio’s. Ertegen vechten is bijna onmogelijk, en niet prettig voor het oor. Metalen snaren zijn de perfecte manieren om strijd te spelen, hun installatie wordt gedaan op gitaren met een dunne hals. De keuze van het metaal kan verschillend zijn, en het meest kwalitatief en aangenaam om te horen zijn de zilveren snaren.

Wanneer u de nodige configuratie van de gitaar onderdelen hebt gekozen, kunt u een instrument kopen dat u een onvergelijkbaar plezier zal verschaffen wanneer u erop speelt. Als je een gitaar koopt, zorg er dan voor dat je er een hoes voor koopt. Anders gaan gitaren snel kapot.