Waar moet je op letten tijdens het kopen van basketbal spullen?

Waar moet je op letten tijdens het kopen van basketbal spullen?

april 14, 2020 0 Door Bart Jans

Tijdens het basketballen moet je op een aantal dingen letten. Het is belangrijk dat je de juiste sportkleding aan hebt. Iedere club heeft zijn eigen kleuren en logo, het logo is dan ook zichtbaar te zien op het tenue. Daarnaast heb je ook een geschikte bal nodig. Basketballen zijn te koop in verschillende maten en het is dus belangrijk dat je goed kijkt naar welke bal geschikt is voor jou. Heb jij zwakke enkels? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een brace nodig. Natuurlijk is het aanschaffen van goede basketbalschoenen ook geen overbodige luxe. Maar hoe weet je nu welke basketbalschoenen voor jou geschikt zijn?

Hoe koop je je basketbalschoenen?

Tijdens het kopen van basketbalschoenen is het belangrijk dat je een aantal verschillende modellen en pasvormen probeert. Zo weet je welke schoen het beste aansluit bij jouw wensen. Dit kan een hoge schoen zijn, een lage schoen, een brede schoen, een smalle schoen etc. Het is belangrijk dat je je basketbalschoenen niet te klein en niet te groot koopt. Als je je schoenen te klein koopt ga je tijdens het basketballen de voorkant voelen en kan je hier op langere termijn last van krijgen. Koop je je schoenen te groot, dan kan dat ervoor zorgen dat je gaat schuiven in je schoenen en ook dit kan voor klachten gaan zorgen. Houdt dus altijd een duimnagel over aan de voorkant van je schoen en laat je altijd goed informeren door de medewerkers.

Waarvoor heb je een brace nodig?

Een brace is een kledingstuk dat gedragen wordt op de plek waar jij het nodig hebt en zorgt voor bescherming bij intensief gebruik. Er bestaan veel verschillende soorten braces die ieder weer een andere werking hebben.

Wat doet een enkelbrace voor je enkels?

Als voorbeeld neem ik de enkelbrace. Deze brace is geschikt voor mensen die wat zwakkere enkels hebben en/of vaak door hun enkel gaan. Deze brace zorgt voor een hoge druk op de enkels zodat de kans op het omzwikken van je voet minimaal is. Ook is deze enkelbrace geschikt voor het verminderen van enkelpijn en voor het versnellen van genezing bij enkelletsels. De brace wordt voorzien van veters en een Figuur-6 strap. Dankzij deze veters en strap is het tapen van je enkel niet meer nodig en wordt de enkel perfect omsloten voor maximum comfort en bescherming.