Waarom jij moet kiezen voor de e-sigaret!

Waarom jij moet kiezen voor de e-sigaret!

december 1, 2021 0 Door Bart Jans

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat roken op steeds minder plekken mogelijk is. Op veel plekken is roken verboden en langzamerhand verdwijnen ook de rokersruimtes. Daarbij zijn de prijzen van sigaretten de afgelopen jaren enorm gestegen, waardoor het haast niet meer te betalen is. 

Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om te stoppen met roken. Want naast de genoemde nadelen is een sigaret ook niet de meest gezonde keuze. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven, zoals bijvoorbeeld de e-sigaret. De e-sigaret heeft namelijk een aantal voordelen ten opzichte van de normale sigaret. Hieronder zal worden toegelicht waarom jij moet overstappen naar de e-sigaret!

Het is veel minder schadelijk

Wanneer je een normale sigaret rookt komen er natuurlijk schadelijke stoffen vrij. Dat geldt ook voor de e-sigaret, maar de stoffen zijn relatief minder schadelijk! Dit komt ook doordat er minder stoffen in de damp van een e-sigaret zitten dan in de rook van een normale sigaret. Daarbij komen de stoffen in lagere concentraties dan bij de normale sigaret. 

De e-sigaret is gunstiger voor je portemonnee

Een van de aantrekkelijkste redenen om over te stappen op de e-sigaret is de prijs. Wanneer je een pakje sigaretten per week rookt, is dit namelijk een stuk duurder dan dampen met de e-sigaret. Dit ligt onder andere aan het feit dat er amper belasting wordt geheven op de elektronische sigaret. Dat maakt de e-sigaret automatisch goedkoper. En dit is iets wat ook zeker te merken is aan je portemonnee!

Met een e-sigaret kan je goed afbouwen

Heb je de ambitie om in de toekomst helemaal te stoppen met roken? Dan dient de elektronische sigaret misschien wel als hulpmiddel om dit te verwerkelijken. Je hebt namelijk de keuze om zonder nicotine te roken of met bijvoorbeeld een lage hoeveelheid. Op deze manier is het mogelijk om je nicotine inname af te bouwen en daarbij ook een mogelijke verslaving aan te pakken.

Smaakstoffen naar keuze

Tot slot is belangrijk om te weten dat e-sigaretten geen stinkende rook produceren. Er bestaan verschillende e-liquid smaken die een een lekkere smaak geven en de scherpe smaak van nicotine verdoezelen.