Waarom Omega 3 nemen?

Waarom Omega 3 nemen?

mei 19, 2022 0 Door Bart Jans

Omega 3 is een essentieel vetzuur dat nuttig is voor het behoud van een gezond lichaam. Dat is de reden waarom je omega 3 moet consumeren met de juiste dosis zoals aanbevolen. Deze omega 3 vetzuren kunnen niet door het lichaam worden aangemaakt, daarom moet je verschillende soorten voedsel consumeren die omega 3 bevatten. Omega 3 kan ook makkelijker en praktischer worden verkregen door een omega 3 supplement te nemen. Waar je op moet letten, is het kiezen van een omega 3 supplement die volledig natuurlijk zijn en zonder toevoeging van chemicali├źn. Dus, wat zijn de voordelen die je kunt behalen door omega 3 te consumeren? Zie hier de uitleg.

Voorkom het risico op verschillende ziekten

Het consumeren van omega 3 kan het risico op verschillende ziekten voorkomen, zoals hart- en vaatziekten, een ziekte die de functie van het hart en de bloedvaten verstoort. Deze ziekte wordt vaak de oorzaak van een beroerte genoemd. Omega 3 is een goed vet dat de slechte vetten in het bloed kan verminderen, waardoor de doorstroming van bloedvaten naar het hart soepeler kan verlopen.

Omega 3 is goed voor de gezondheid van de ogen

Door de dagelijkse inname van omega 3 op peil te houden, kan het risico op maculaire degeneratie als gevolg van leeftijdsfactoren worden voorkomen. Maculaire degeneratie is een vorm van visuele beperking die vanwege de leeftijd vaak voorkomt bij oudere mensen. Deze visuele beperking kan de kwaliteit van het gezichtsvermogen verminderen, zodat je moeite zult hebben met lezen, autorijden of schrijven.

Omega 3 kan dementie voorkomen

Het volgende voordeel van het consumeren van omega 3 is dat het dementie kan voorkomen. Dementie is een stoornis van geheugen, denken en gedrag. Het regelmatig consumeren van omega 3 en de juiste niveaus kan de cognitieve ontwikkeling van de hersenen stimuleren, de bloedtoevoer naar de hersenen verbeteren en de vorming van nieuwe cellen stimuleren. Van Omega 3 wordt ook aangenomen dat het de intelligentie van kinderen verhoogt.

Omega 3 is goed voor de geestelijke gezondheid

Naast het feit dat het gunstig is voor de gezondheid van het lichaam, is het consumeren van omega 3 ook goed voor het behoud van de geestelijke gezondheid. Omega 3 kan de bloedtoevoer naar de hersenen vergemakkelijken, zodat stress en symptomen van depressie kunnen worden overwonnen. Daarnaast kan omega 3 ook de stemming verbeteren zodat je je emoties en stress beter onder controle kunt houden.

Artritis verminderen

De volgende reden waarom je omega 3 moet consumeren, is vanwege de voordelen die artritis kunnen verlichten, namelijk pijn in de gewrichten. Voor degenen onder jullie die aan reumatoïde artritis lijden, is het consumeren van omega 3 erg goed voor het stimuleren van het immuunsysteem van het lichaam.