Waarom u uw blokhuis moet isoleren

Waarom u uw blokhuis moet isoleren

juli 9, 2021 0 Door Bart Jans

We hebben het al vaak gehad over isolaties en waarom het niet nodig is voor uw houten huis. Echter kan het wel handig zijn voor een blokhut. Blokhutten zijn vaak net iets groter als houten tuinhuizen. En daarom zijn deze wat lastiger op te warmen. Met een houten kachel krijgt u de ruimte snel warm maar door de dunne muren bent u deze warmte ook snel weer kwijt. Als u uw huis toch isoleert kunt u deze warmte binnen houden en zelf beslissen hoe warm u het thuis wilt hebben. De isolatie heeft ook nog andere voordelen die wij graag met u delen. 

4 Seizoenen

We weten nu dat we met de juiste lak en verf het hele jaar in de blokhut kunnen leven maar kan dat ook qua temperatuur? In houten tuinhuizen kan dit gemakkelijk maar in een houten blokhut is dit net iets lastiger. Waarom vraagt u ons? Houten blokhutten zijn vaak groter van formaat en zijn lastiger om warmte in vast te houden. Het is daarom belangrijk om uw huis goed te isoleren. Op deze manier kunt u gemakkelijk het hele jaar leven in uw eigen houten blokhut. U kunt zelf bepalen hoe warm het is in huis door gemakkelijk de kachel aan te zetten of weer een raampje open te zetten. Het helpt niet alleen tegen de kou maar ook tegen de warmte. Op warmte zomerdagen kan het er ook voor zorgen dat de kou binnen blijft en de warmte buiten. Omdat de straling niet naar binnen kan maar buiten blijft bent u dus geheel de baas over hoe warm het nu echt is in uw eigen houten blokhut. 

Is het een vereiste?

Is het isoleren van uw houten blokhut verplicht? Nee! Het blijft geen verplichting en het blijft volledig uw keus. Wel willen wij informeren welke voordelen het met zich mee kan brengen. Het staat nergens in de wet dat uw woon omgeving geïsoleerd moet zijn en wij kunnen u daarom ook niet verplichten dit te doen. Wij bouwen onze houten huizen zonder isolatie. Mocht u toch isolatie willen kunt u er voor kiezen dit zelf te doen of met ons aan de tafel gaan zitten en dan kunnen wij kijken of wij dit voor u kunnen doen. Het is natuurlijk mogelijk hier rekening mee te houden tijdens de bouw. Door dit mee te nemen in het ontwerp kunnen we rekening houden met de extra ruimte die we moeten besteden aan de isolatie van uw houten blokhut. De muren worden hierdoor iets dikker en dus minder ruimte in de blokhut. Naast isolatie is het slim dubbele ramen te instaleren. Ook dit is niet standaard voor ons. Wel kunnen wij dit meenemen in de bouw, dubbele glazen zorgen ervoor dat de warmte of de koelte in uw huis blijft maar het zorgt er ook voor dat her lastiger is kapot te maken en dus helpt het tegen diefstal en inbraak. Over het algemeen wordt u huis er dus beter van maar ook net iets duurder.