Wat is een biminitop?

Wat is een biminitop?

maart 25, 2022 0 Door Bart Jans

De voordelen van een biminitop

Hoewel de meeste mensen een parasol op hun boot willen om ze te beschermen tegen direct zonlicht, zijn er tal van andere voordelen die bimini’s aantrekkelijker maken dan de traditionele parasol.

Bestand tegen de elementen

Het belangrijkste voordeel van bimini’s is hun wind- en waterbestendigheid. Een goed ge├»nstalleerde bimini zou bij ruw weer veel beter stand moeten houden dan elk ander type top. Bovendien bieden ze veel meer schaduw dan een parasol, wat betekent dat je je boot daadwerkelijk in fel zonlicht kunt gebruiken zonder dat het te warm of oncomfortabel wordt.

Doordat ze bescherming bieden tegen de elementen, kun je gebruikmaken van boot wanneer je maar wilt (m.u.v. een zware storm uiteraard). Je kunt bijvoorbeeld gewoon gaan vissen als het erg warm is, of simpelweg een stukje varen wanneer het regent zonder dat je nat wordt.

Onderhoudsvriendelijk

Je hoeft je geen zorgen te maken over roest en dergelijke. De frames zijn meestal gemaakt van materiaal dat niet roest en/of zal gaan rotten. Je kunt je dus concentreren op de voordelen die het brengt, in plaats van veel tijd te besteden aan onderhoud!

Eenvoudig te bevestigen

Deze tops zijn eenvoudig te bevestigen. Het is alleen zaak dat je de juiste maat uitkiest voor je boot. Er zijn daarom vele opties beschikbaar, want er zijn natuurlijk ook allerlei soorten boten.