Wat leer je bij een voetbal clinic?

Wat leer je bij een voetbal clinic?

april 28, 2020 0 Door Bart Jans

Een voetbal clinic is hartstikke leuk, vooral voor de jonge kinderen die helemaal weg zijn van voetbal en graag meer willen leren. Tuurlijk leren zij al veel op de training en de wedstrijden, maar hen even uit de beschermde omgeving van hun vriendjes en teamgenootjes te brengen, kunnen zij nog meer leren wanneer ze in een onbekende omgeving komen. Niet alleen is het voor persoonlijke ontwikkeling goed, maar natuurlijk ook voor de vaardigheden van hen als een voetballer. Daar komen zij natuurlijk voor. Wat leren jouw voetballende kinderen er dan?

Professionele training

De meeste voetbalclinics worden door professionele (oud) voetballers gegeven. Ligt eraan of je een clinic volgt bij een grote club, zoals Feyenoord of in de buurt van jouw dorp of stad die voor een amateurclub hoog speelt. Het is maar net waar je wilt beginnen en waar jij behoefte naar hebt. Het is wel van belang dat je goed weet wie er op een voetbalclinic komt, want je stuurt jouw zoon of dochter daarheen om professionele training te krijgen en niet door iemand die zelf net een aantal jaar voetbalt op amateurniveau.

Plezier in het voetbal

Het is belangrijk dat een voetbal clinic niet alleen maar serious business is, maar ook dat er veel plezier in de trainingen zit. Anders krijgen jouw kinderen straks een hekel aan de sport waar zij eerst zoveel plezier uithaalde. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en ook niet wat jij wilt. Je kan het nooit zeker weten of er veel plezier zal zijn, maar dat mag je wel verwachten. Het zou ook juist meer worden, doordat zij nu vele dingen hebben geleerd die zij thuis kunnen oefenen en op het veld willen laten zien.

Sociale interactie

Voetbal is een teamsport en hierdoor leert een kind wel hoe zij met personen om moeten gaan. Het kan nog niet altijd even goed gaan, omdat ze dan tegen iets aanlopen wat zij nog nooit hebben meegemaakt. Bijvoorbeeld dat een enig kind ineens iets moet delen met iemand anders. Het kan zijn dat hij/zij dat nog niet heeft meegemaakt en dat kan even een moeilijk moment zijn. Maar algauw kan dat veranderen doordat zij ervan leren en weten hoe de steel in de vork zit. Mooi meegenomen door zo’n voetbal clinic.